14:41 04.06.2017

Жителі Авдіївки і навколишніх сіл залишилися без водопостачання

3 хв читати
Жителі Авдіївки і навколишніх сіл залишилися без водопостачання

Зупинення Донецької фільтрувальної станції (ДФС), що сталося в суботу ввечері через мінометний обстріл бойовиків і порив на непідконтрольній владі України території високовольтної лінії електропередач, а також відсутність гарантій безпеки для ремонтної бригади енергетиків, призвело до припинення водопостачання 22 тис. жителів Авдіївки і 1,5 тис. жителів двох сусідніх сіл.

"У зв’язку с зупинкою Донецької фільтрувальної станції було припинено водопостачання м. Авдіївки (22 000 осіб), с. Ласточкине та с. Орлівка Ясинуватського району (1500 осіб). Водопостачання населенню здійснюється погодинно за графіком з запасів резервуару на території міста. Наразі у резервуарі залишок питної води становить 3000 м куб", – повідомляє в неділю вдень прес-служба Держслужби України з надзвичайних ситуацій.

Також у Службі поінформували, що підвезення технічної води населенню Авдіївки і сіл здійснюють 7 людей особового складу ГУ ДСНС в області і одна одиниця техніки, а також 2 особи та 1 одиниця техніки від комунального підприємства.

Для підвозу питної води населенню від обласного главку Служби залучено 2 людини особового складу і 1 одиниця техніки МАЗ.

В інформації зазначається, що фільтрувальна станція була знеструмлена у зв'язку з відключенням високовольтної лінії 110кВ "Макіївська – АКХЗ №2" на непідконтрольній території, попередня причина чого – пошкодження ЛЕП через активні бойові дії.

"Попередньо ремонтно-відновлювальні роботи високовольтної ЛЕП будуть проводитися ТОВ "ДТЕК високовольтні електромережі" за наявності коридору та гарантії безпеки працівників 04.06.2017 року", – повідомили у ДСНС і запевнили, що підрозділи рятувальників перебувають у повній оперативній готовності для виконання завдань за призначенням у термінових випадках.

Як повідомлялося, в суботу, 3 червня, ввечері бойовики обстріляли з мінометів калібру 120-мм ДФС. 4 червня вранці віце-прем'єр України, міністр регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко повідомив, що близько 9:00 під час спроби запустити Донецьку фільтрувальну станцію було виявлено порив ЛЕП на непідконтрольній території. У зв'язку з цим було ініційовано узгодження сторін щодо проведення ремонтних робіт.

Водночас у Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб (МінВОТ) повідомили, що "станом на 11.00 04.06 узгодження заявки в СЦКК від РФ відсутнє".

В українській стороні СЦКК додали, що для забезпечення проведення ремонтно-відновлювальних робіт щодо ДФС з боку ОРДО гарантій безпеки не надійшло, що унеможливлює і відкладає відновлення водопостачання, а з боку Збройних Сил України такі гарантії надані.

У МінВОТ також повідомили, що працюють із гуманітарними організаціями, щоб доставляти питну воду в разі потреби і повідомили, що "в разі надзвичайної ситуації, представництво Адветистського агентства допомоги і розвитку (ADRA) розвозитиме в Авдіївці бутильовану воду... У координації з МінВОТ, 06. і 09.06 ADRA привезе в Авдіївку 5 і 7 куб.м питної води, щоб заповнити резервуари".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА