07:36 07.06.2017

Мери Києва і Берліна підписали спільну заяву про партнерство двох міст - КМДА

2 хв читати
Мери Києва і Берліна підписали спільну заяву про партнерство двох міст - КМДА

 Київський міський голова Віталій Кличко і правлячий бургомістр Берліна Міхаель Мюллер у вівторок підписали спільну заяву про співпрацю і партнерство між столицями України і Німеччини, повідомили в Київській міській державній адміністрації.

"Ми цінуємо допомогу наших друзів, які приїжджають до Києва, інвестують кошти, втілюють тут проекти. Ми розуміємо, наскільки важливо партнерство з одним з провідних міст Європи, - зазначив мер Києва. - Я дуже радий поглибленню двосторонніх зв'язків між Києвом і Берліном в форматі "міста-партнери" і підписанню спільної заяви про співпрацю заради встановлення дружніх, стабільних і взаємовигідних відносин на благо жителів обох столиць", - цитують мера української столиці на сайті КМДА у вівторок.

Під час зустрічі В.Кличко наголосив, що співпраця Києва і Берліна триває вже довгий час.

Мер Києва підкреслив, що пріоритетом столичної влади є забезпечення прозорості та ефективної роботи влади, боротьба з корупцією, виведення муніципалітету на якісний рівень взаємодії з киянами, впровадження системи Smart City і залучення інвестицій в місто. В цьому напрямку Київ дуже тісно співпрацює з урядом Німеччини і Берліном зокрема.

Згідно з підписаним документом, сторони визначили наявні спільні виклики в контексті розвитку міст - містобудуванні, транспорті, охороні здоров'я.

В.Кличко і М.Мюллер домовилися доручити органам міських адміністрацій обмінюватися інформацією і використовувати її при плануванні власних проектів. Крім того, Київ і Берлін зможуть обмінюватися експертними висновками щодо проектів, які планують до реалізації в столицях.

У коментарі журналістам М.Мюллер зазначив, що головним завданням підписання меморандуму є поглиблення і поширення зв'язків між містами в ключових сферах міського господарства.

"Ми хочемо інтенсифікувати наші контакти, які вже є на дуже високому рівні між нашими адміністраціями, особливо в сфері безпеки і розвитку міста. На цій основі ми хочемо поширити наші контакти, щоб обидва міста отримали від цього користь", - сказав бургомістр.

Мер Києва підкреслив, що головним завданням міської влади є реалізація всіх можливостей від співпраці.

"Головне питання - як швидко ми зможемо реалізувати очікування людей і зробити наші міста ближче один до одного. Нам є чому вчитися, але також і є що показати в нашому місті", - зазначив В.Кличко.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА