14:12 08.06.2017

Вибух біля посольства США в Києві перекваліфіковано на "злісне хуліганство"

2 хв читати
Вибух біля посольства США в Києві перекваліфіковано на "злісне хуліганство"

Вибух біля посольства США в Києві перекваліфіковано з теракту на злісне хуліганство, повідомляє департамент комунікації Національної поліції України.

"Предмет, який кинули на територію посольства, не міг нікому заподіяти шкоди. З огляду на це ухвалено рішення про остаточну кваліфікацію цієї події як злісне хуліганство", - цитує департамент главу Нацполіції Сергія Князєва.

За його словами, після додаткового огляду місця вибуху поліція вбачає в інциденті ознаки кримінального правопорушення за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) КК України.

С.Князєв вказав, що контроль за розслідуванням покладено на Головне слідче управління і департамент карного розшуку Нацполіції.

У рамках цієї справи Служба безпеки України відпрацьовує версію про можливе скоєння злочину з терористичною метою.

Як повідомлялося, в ніч на 8 червня о 00.05 до чергової частини поліції Києва надійшло повідомлення про вибух на території посольства США. Після огляду з'ясувалося, що невідомий кинув на територію диппредставництва невстановлений вибуховий пристрій. У результаті вибуху ніхто не постраждав.

Служба безпеки України, Національна поліція і прокуратура Києва розслідують вибух на території посольства США за статтею "теракт".

Тим часом посольство США в Україні не вважає вибух терактом.

"Наразі ми не вважаємо цей інцидент терористичним актом. Посольство тісно співпрацює з партнерами з місцевих правоохоронних органів в розслідуванні цього інциденту", - йдеться в заяві посольства, розміщеній у Фейсбуці.

У диппредставництві підтвердили, що на території посольства стався "інцидент з використанням невеликого запального пристрою" невдовзі після опівночі.

"Це не завдало шкоди власності посольства. Ніхто з персоналу не постраждав. Посольство працює в звичайному режимі", - підкреслили в посольстві.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА