16:29 08.06.2017

Тимошенко: Вартість газу за контрактом-2009 була удесятеро менша, ніж зараз

2 хв читати
Тимошенко: Вартість газу за контрактом-2009 була удесятеро менша, ніж зараз

За газовим контрактом 2009 року населення України платило за газ удесятеро менше, ніж за "хорошими" контрактами нинішньої влади, стверджує лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

"Вам розповідають, що цей газовий контракт поганий, але відкрийте свої платіжки за 2009 рік - ... вартість газу за цими платіжками і вартість газу сьогодні за "хорошими" контрактами Порошенка, і ви побачите, що за "поганих" контрактів Тимошенко ви платили удесятеро менше за газ, ніж за "хорошими" контрактами Порошенка, Гройсмана і Яценюка. Це порівняння дає реальне розуміння, хто працював на країну, людей, на розвиток, а хто працює на мегакорупцію", - сказала Ю.Тимошенко журналістам у кулуарах Верховної Ради в четвер.

На її думку, президент України Петро Порошенко і його команда влаштували політичне цькування "Батьківщини" та її лідера, оскільки ті є їхніми основними опонентами.

"Сьогодні навколо головного олігарха країни Порошенка зібралася уся кримінальна зграя і часів Януковича, і сучасні, яких він привів, і вони вибрали мене і партію "Батьківщина" своїм головним ворогом, тому що сьогодні в країні найбільша підтримка у мене і у нашої команди", - наголосила Ю.Тимошенко.

За її словами, "Порошенко і його кримінальне оточення йдуть шляхом Януковича: вони хочуть зараз мене знову судити і ув'язнити за газовим контрактом".

"Якщо ми хочемо виграти у мафії, нам потрібно читати між рядків. І якщо вони усі об'єдналися - Порошенко, Гройсман, Яценюк, усе колишнє оточення Януковича, усі олігархи і клани і воюють зараз проти мене і проти "Батьківщини", то знайте: це означає, що ми робимо правильно і що ми цю систему зруйнуємо і кожен, хто забрав хоч одну копійку, за це відповідатиме і сидітиме у в'язниці"! - упевнена Ю.Тимошенко.

Раніше в четвер П.Порошенко заявив про необхідність політичної відповідальності за підписання газових контрактів з РФ у 2009 році: "Я говорю сьогодні про те, що має бути відповідальність. Я говорю не про кримінальну відповідальність - і це не справа президента, адже є відповідні органи, я говорю про політичну відповідальність: коли ви поставили країну на коліна, і сьогодні це доведено не політиками, не внутрішніми експертами, а найвищою міжнародною судовою інстанцією. Доведено, що зрадили інтереси України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА