10:39 09.06.2017

Меддопомога дітям, материнство та родопоміч покриватимуться за рахунок держкоштів

1 хв читати
Меддопомога дітям, материнство та родопоміч покриватимуться за рахунок держкоштів

Медична допомога дітям, материнство і родопоміч покриватимуться за рахунок державного бюджету, повідомив заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк.

"Пологи, материнство і дитинство покриватимуться державою і входитимуть до гарантованого пакета", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи включення до державного гарантованого пакета медичних послуг медичної допомоги дітям та родопомочі.

Коментуючи включення до гарантованого держпакета паліативної допомоги, П.Ковтонюк наголосив, що держава гарантуватиме медичну частину такої допомоги.

"Соціальною допомогою і відходом займається Мінсоцполітики, але медична частина (паліативної допомоги - ІФ) покриватиметься повністю", - сказав він.

"Нині в Україні починають з'являтися хоспіси, в лікарнях відкриваються паліативні відділення. Якщо ми трохи підштовхнемо розвиток цієї системи, то з'являться відповідно медичні заклади", - вважає заступник міністра.

Як повідомлялося, Верховна Рада за засіданні в четвер 227 голосами прийняла за основу законопроект №6327 про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів, але відмовилася прийняти за основу законопроект №6329 про внесення змін до Бюджетного кодексу в частині фінансування сфери охорони здоров'я. Обидва законопроекти є частиною медичної реформи.

Повний текст інтерв'ю читайте на головній сторінці "Інтерфакс-Україна"

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА