13:14 13.06.2017

"Укртрансгаз" розпочинає надання послуги зберігання газу в ПСГ без розмитнення

2 хв читати
"Укртрансгаз" розпочинає надання послуги зберігання газу в ПСГ без розмитнення

ПАТ "Укртрансгаз" заявив про надання послуги зі зберігання природного газу на базі 10 підземних сховищ (ПСГ) протягом 1095 днів без оплати податків і митних платежів.

Як повідомила прес-служба компанії, це стало можливим у рамках наказу №45 Енергетичної митниці Державної фіскальної служби від 1 червня 2017 року, яким компанії надано дозвіл на відкриття та експлуатацію митного складу на базі українських ПСГ.

"Створення такого складу дозволяє компаніям, зокрема іноземним, зберігати газ на території України протягом 1095 днів без сплати будь-яких податків і митних зборів за подальшого транспортування природного газу з території України. Таким чином, в українському законодавстві усунені всі правові бар'єри для надання нерезидентам послуг із зберігання природного газу в ПСГ", - зазначили в компанії.

У прес-службі нагадали, що раніше митне оформлення природного газу, що транспортується на митну територію України для його зберігання в ПСГ, можна було проводити лише в митному режимі "транзит". Також положеннями Митного кодексу України встановлено строки транзитних перевезень трубопровідним транспортом - 31 добу.

"Такі умови не були економічно прийнятними для більшості іноземних газових трейдерів. Відтепер митне оформлення газу, що надходитиме з-за кордону для зберігання в українських ПСГ, здійснюється в режимі "митний склад", - пояснили в "Укртрансгазі".

У компанії зазначили, що в останні роки українські сховища обсягом 31 млрд куб. м завантажені лише на 50%. У зв'язку з цим оператор ГТС України пропонує надавати послуги зберігання іноземним трейдерам, передусім із сусідніх країн, де існує дефіцит газових сховищ - Польща, Угорщина, Румунія, Словаччина і Молдова.

За даними прес-служби, кілька цих країн заявили про плани збільшення потужностей для зберігання газу, які вимагають значних інвестицій, тоді як Україна готова вже сьогодні надавати послугу зберігання за найменшою у всій Європі ціною близько EUR 0,4 /МВт за цикл зберігання.

"Укртрансгаз", 100% якого належить НАК "Нафтогаз України", експлуатує систему магістральних газопроводів і 12 підземних сховищ газу країни загальною ємністю 31 млрд куб. м.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден терміново підпише закон про надання допомоги Україні, щоб почати відправлення зброї та техніки цього тижня

Зеленський подякував Сенату США за схвалення життєво необхідної допомоги Україні

Сенат США підтримав закон про допомогу Україні

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА