13:49 14.06.2017

Кабмін схвалив основні напрямки розвитку озброєння на довгостроковий період

2 хв читати
Кабмін схвалив основні напрямки розвитку озброєння на довгостроковий період

Кабінет Міністрів України схвалив основні напрямки розвитку озброєння і військової техніки на довгостроковий період.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман зачитав рішення серед ухвалених урядом на засіданні без обговорення.

У проекті рішення, яке має агентство, зазначено, що розробка основних напрямків озброєння і техніки на довгостроковий період посприяє визначенню необхідних складових перспективної системи озброєння Збройних сил України та інших збройних формувань сектора безпеки і оборони.

У документі йдеться про те, що розвиток системи озброєння в довгостроковій перспективі відбуватиметься еволюційним шляхом і буде грунтуватися на загальносвітових тенденціях розвитку озброєння: розвиток сучасних засобів розвідки, зв'язку і захисту інформації, автоматизованого управління; роботизованих, автономних і дистанційно керованих зразків озброєння і техніки.

Також до основних напрямків належить розвиток високотехнологічних, високоточних засобів ураження в складі розвідувально-ударних систем, зокрема великої дальності; сучасних систем і засобів радіоелектронної боротьби, протидії технічній розвідці та високоточній зброї противника; сучасних інформаційних засобів для боротьби в інформаційному просторі.

У довгостроковій перспективі планується перевести на стандарт НАТО калібру 120-мм танкові гармати, автомат заряджання і боєприпаси, створення оперативно-тактичного ракетного комплексу і його серійне виробництво для ЗСУ. Планується створити і оснастити підрозділи танками нового покоління з виносним озброєнням і розміщенням екіпажу в броньованій капсулі корпусу машини, а також забезпечити підрозділи сучасними автомобілями.

Напрямки розвитку озброєння передбачають: оновлення парку літаків тактичної авіації шляхом розробки в кооперації з країнами-партнерами (ліцензійного виробництва) багатоцільових бойових літаків з бойовою ефективністю на рівні покоління 4+, будівництво легких вертольотів і малих підводних човнів; розробка малого патрульного літака для Військово-морських сил.

Кабмін доручив всім силовим органам і державному концерну "Укроборонпром" врахувати ці напрямки під час підготовки та реалізації доктрин, концепцій, стратегій, програм і планів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ТЧХУ не комунікує з організаціями Червоного Хреста Росії та Білорусі - Доценко

Закон про Товариство Червоного Хреста України треба актуалізувати - Доценко

Польські фермери відновили блокування доріг на прикордонні переходи "Краківець" і "Шегині" - Держприкордонслужба

Доценко: Український Червоний Хрест передає досвід, набутий під час війни, міжнародним партнерам

За час війни Росія зруйнувала і пошкодила понад 20 офісів і складів ТЧХУ - Доценко

Понад 20 загонів швидкого реагування ТЧХУ працюють в Україні - гендиректор Доценко

ВАКС засудив мера Рені до дев'яти років позбавлення волі

Держмитслужба України: Ймовірно, планується блокування пункту пропуску "Медика-Мостиська"

Пошуково-рятувальну операцію в Чернігові завершено: 18 загиблих, 78 поранених

Збито всі 13 ударних безпілотників "Шахед", які атакували Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА