16:24 14.06.2017

Водіїв зобов'яжуть користуватися сезонними шинами

2 хв читати
Водіїв зобов'яжуть користуватися сезонними шинами

Україна має намір до 2020 р вдвічі знизити смертність на автошляхах шляхом ряду заходів і нововведень, зокрема за рахунок введення обов'язкового використання шин, відповідних по сезону.

Такі норми містяться в Стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року, текст якої Кабінет Міністрів схвалив на засіданні в середу.

"Що саме пропонує "Укравтодор" для зниження небезпеки на автошляхах: ми пропонуємо будівництво мінімум 500 кільцевих розв'язок замість сьогоднішніх нерегульованих перехресть; оновлення технічних стандартів для проектування і будівництва доріг, обладнання мінімум 1 тис. наземних пішохідних переходів, також це і острівці безпеки, освітлення, якісні дорожні знаки, розмітка", - сказав міністр інфраструктури України Володимир Омелян, презентуючи вказану стратегію.

Він також зазначив, що в рамках роботи Дорожнього фонду 5% його надходжень буде спрямовано на заходи з безпеки на дорогах.

"Ми очікуємо, що в 2018 році спрямуємо 1,6 млрд грн на безпеку, в 2019 - 2,5 млрд, 2020 р.- не менше 3,5 млрд грн. Ми повинні до 2020 року скоротити на 50% смертність на українських дорогах", - повідомив міністр.

Він також повідомив, що для управління процесом зниження небезпеки на дорогах пропонується створити координаційний орган з безпеки. І міністерство інфраструктури просить, щоб головування в ньому взяв прем'єр-міністр. Він додав, що, наприклад, можна назвати цей орган координаційною радою.

"Нам потрібна єдина і збалансована державна політика. Тільки скоординовані дії дадуть нам системний результат, а результат у цьому - врятовані життя громадян", - констатував В.Омелян.

Згідно з текстом стратегії, вона, зокрема, також передбачає: поліпшення доступу до громадського транспорту; проведення наукових досліджень і розробок з метою поліпшення інфраструктури; реформування системи контролю технічного стану транспорту згідно з нормативами ЄС і введення перевірки їх технічного стану під час експлуатації на дорозі.

Крім цього стратегія передбачає систематизацію порядків проведення профілактичних наркологічних оглядів, обов'язкових психологічних оглядів водіїв та кандидатів у водії.

Пропонується також підвищення відповідальності за порушення габаритно-вагових норм на дорогах; уведення європейської системи допуску до ринку автомобільних перевезень пасажирів і вантажів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА