16:45 14.06.2017

Насосну станцію Південно-Донбаського водогону запущено в тестовому режимі

2 хв читати
Насосну станцію Південно-Донбаського водогону запущено в тестовому режимі

Насосну станцію Південно-Донбаського водогону, яка раніше припинила роботу через обстріли бойовиків, відремонтовано і запущено в тестовому режимі, повідомляє глава Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Насосну станцію відремонтували і запустили в тестовому режимі. Як повідомляє мені керівництво "Води Донбасу", зараз у систему закачують воду малими агрегатами", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в середу.

"Якщо все буде добре, завтра від самого ранку насосна станція зможе працювати на повну потужність. Відповідно, до вечора вода буде в кранах у людей", - додав він.

Як повідомлялося, робота Південно-Донбаського водогону була відновлена в суботу, 10 червня, проте близько полудня 11 червня насосна станція першого підйому Південно-Донбаського водогону припинила роботу через пошкодження лінії електропередач в результаті обстрілу Ясинуватського району бойовиками. В результаті 400 тис. людей залишилися без водопостачання, зокрема, в містах Покровськ, Мирноград, Волноваха, Добропілля.

Станом на ранок вівторка водопостачання населення 72 населених пунктів 5 районів Донецької області здійснювалося погодинно з резервних резервуарів і шляхом підвезення води. 12 червня було підвезено близько 323 т води (95,5 т питної та 227,5 т технічної), відновлені пошкоджені високовольтні лінії електропередач.

Проблема з ремонтом полягала в тому, що пошкоджена насосна станція розміщена близько до позицій бойовиків; на ній був розбитий трансформатор і пошкоджені батареї. Для проведення ремонтних робіт ключовою умовою є обов'язкова присутність спостерігачів ОБСЄ і дотримання режиму тиші.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА