17:32 14.06.2017

Суд постановив стягнути 80 млн грн дивідендів "Газтранзиту" до бюджету в рахунок штрафу "Газпрому"

2 хв читати
Суд постановив стягнути 80 млн грн дивідендів "Газтранзиту" до бюджету в рахунок штрафу "Газпрому"

Господарський суд Києва постановив стягнути 79,877 млн грн дивідендів ПрАТ "Газтранзит" (Київ, частково належить російському "Газпрому") в рамках примусового стягнення з ПАТ "Газпром" (РФ) штрафу Антимонопольного комітету України.

Відповідне рішення суду від 6 червня оприлюднено в Єдиному держреєстрі.

"Виконати стягнення у формі грошових коштів у сумі 79,877 млн грн (дивіденди з чистого прибутку ПрАТ "Газтранзит", частина акцій якого належить ПАТ "Газпром"), що перебувають у ПрАТ "Газтранзит", з метою виконання наказу Господарського суду Києва від 17 березня у справі № 910/18299/16 про стягнення з ПАТ "Газпром", - ідеться в документ.

Як повідомлялося, в січні 2016 року АМКУ оштрафував ПАТ "Газпром" на 85 млрд грн за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу України. Потім це рішення було кілька разів оскаржене українськими судами. Вкотре 22 лютого Київський апеляційний господарський суд залишив чинним рішення суду нижчої інстанції про підтвердження стягнення з "Газпрому" штрафу, який зріс уже до 172 млрд грн (близько $6,4 млрд) за рахунок пені за його несплату.

"Газпрому" і "Нафтогазу" належить по 40,2174% акцій "Газтранзиту", ще 19,5652% акцій - турецької компанії Turusgas.

"Газтранзит" створено в листопаді 1997 року з метою розширення пропускної спроможності газотранспортної системи України для збільшення обсягу транзиту російського природного газу до Туреччини та країн Балканського регіону. Компанія реалізує проект із нарощування потужності магістрального газопроводу Ананьїв-Тирасполь-Ізмаїл, який проходить територією Одеської області та Молдовою.

"Газтранзит" в 1999-2001 роках реалізував першу фазу проекту з нарощування потужності магістрального газопроводу - будівництво компресорної станції (КС) "Тарутине" (Одеська обл.), що дало змогу збільшити пропускну спроможність газопроводу на 3,9 млрд куб. м в рік - до 20 млрд куб. м в рік. Промислова експлуатація нової станції почалася в травні 2001 року. У червні 2005 р. між одним з лупінгів і переходом через р. Дунай біля КС "Орлівка" "Газтранзиту" була введена в експлуатацію технологічна перемичка протяжністю 1,6 км з вузлом редукування газу. Реалізовані заходи дали змогу збільшити пропускну спроможність газопроводу Ананьїв-Тирасполь-Ізмаїл до 21,6 млрд куб. м на рік.

Відповідно до звітності "Газтранзиту" за 2015 рік, компанія володіє основними коштами на суму 423,505 млн грн, зокрема будівлями і спорудами на 409,625 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба - союзникам: Системи Patriot і SAMP/T потрібні вже сьогодні для порятунку життя людей і економіки

Перші 13 із 60 ветеранів з ампутаційними пораненнями відбули до Берліна для встановлення сучасних інноваційних протезів - мер Києва

Обвинувачений у спробі дати хабар чиновникам "Укргазвидобування" визнав провину, просить перерахувати гроші ЗСУ

ТЧХУ не комунікує з організаціями Червоного Хреста Росії та Білорусі - Доценко

Закон про Товариство Червоного Хреста України треба актуалізувати - Доценко

Польські фермери відновили блокування доріг на прикордонні переходи "Краківець" і "Шегині" - Держприкордонслужба

Доценко: Український Червоний Хрест передає досвід, набутий під час війни, міжнародним партнерам

За час війни Росія зруйнувала і пошкодила понад 20 офісів і складів ТЧХУ - Доценко

Понад 20 загонів швидкого реагування ТЧХУ працюють в Україні - гендиректор Доценко

ВАКС засудив мера Рені до дев'яти років позбавлення волі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА