14:11 15.06.2017

Санкції позначилися на російській економіці, але сильніше на ній відбилася світова кон'юнктура - Путін

2 хв читати
Санкції позначилися на російській економіці, але сильніше на ній відбилася світова кон'юнктура - Путін

Світова кон'юнктура вдарила по російській економіці сильніше, ніж санкції, заявив президент РФ Володимир Путін.

"Що з цими санкціями сталося, позначилися чи ні? Так, позначилися. Кардинально чи ні? Не думаю. На нас більше відбилася світова кон'юнктура і зниження цін на наші традиційні товари: нафту, газ, металургійну промисловість, хімію тощо." , - сказав він під час "Прямої лінії" в четвер.

У Держдепі США вважають, що антиросійські санкції скоротили російський ВВП на 1%, а європейські офіційні особи - що навіть трохи більше, зазначив президент РФ.

Водночас В.Путін зазначив, що за оцінками ООН, Росія втратила від санкцій приблизно $50-52 млрд, а країни, які їх ввели - $100 млрд.

Водночас глава російської держави зазначив, що антиросійські санкції мали і певний позитивний ефект для економіки країни.

"У нас реально почало зростати виробництво у важливих і складних галузях: ми значно відновили компетенцію в радіоелектроніці, в авіабудуванні, в ракетній галузі, в фармацевтиці відбуваються хороші процеси, у важкому машинобудуванні, я вже не кажу про сільське господарство, де, як ми з вами знаємо, зростання близько трьох відсотків", - сказав В.Путін.

Він також зазначив, що Росія посіла перше місце у світі з експорту пшениці.

"У нас в рази скоротилися закупівлі з імпорту, (розвивається - ІФ) власне виробництво з м'яса свинини, з м'ясу птиці, ми закриваємо практично всю нашу потребу і, більше того, ми зараз шукаємо ринки збуту", - сказав президент.

Зокрема, він заявив, що наразі тривають переговори з Китаєм про відкриття його ринку для російських виробників свинини та птиці.

В.Путін також вважає, що нові антиросійські санкції виникли на "голому місці" і є наслідком внутрішньополітичної боротьби в США.

"Зараз ми знаємо, що в сенаті США знову виник законопроект щодо посилення цих санкцій, до речі, кажучи, а чому? Адже нічого такого екстраординарного не відбувається. У зв'язку з чим на голому місці знову почали говорити про ці санкції?", - заявив він .

"Це, звісно, і свідчення триваючої внутрішньополітичної боротьби в Штатах", - продовжив глава російської держави.

Водночас В.Путін зауважив, що Росія завжди була під санкціями відтоді, коли вона почала вставати на ноги, і інші країни відчули в РФ серйозного конкурента.

"Так що не було б Криму, не було б інших проблем, придумали б ще щось для стримування Росії. Так ця політика завжди подавалася - стримування Росії", - сказав президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

Зеленський зустрівся з українською єврейською громадою напередодні свята Песах

Мінкультури розробило порядок визначення меж історичних ареалів у населених пунктах

Росіяни обстріляли Нікопольський район, пошкоджено інфраструктурний об'єкт - голова ОВА

Україна продовжує виступати за створення окремого міжнародного трибуналу, який мав би мандат на подолання імунітету лідерів країни-агресора - Мудра

Росіяни за 2023 рік використовували на виробництвах західні верстати та їхні запчастини на $355 млн - Єрмак

Затримано громадянина Польщі, який пропонував російським спецслужбам замах на президента України

З окупації вдалося повернути двох підлітків, позбавлених батьківського піклування, - Херсонська ОВА

Засідання Ради Україна-НАТО відбудеться 19 квітня у віртуальному форматі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА