14:36 15.06.2017

Державіаслужба оскаржить результати її перевірки НАЗК

2 хв читати
Державіаслужба оскаржить результати її перевірки НАЗК

Державна авіаційна служба України (Державіаслужба) подала позов до Адміністративного суду про визнання незаконними дій комісії Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), що проводила планову перевірку служби.

"Державіаслужба не згодна з рішенням і висновками НАЗК, прийнятими в результаті планової перевірки 27 березня - 10 травня поточного року", - наголошується в прес-релізі Державіаслужби.

На думку відомства, упередженість членів комісії, які проводили перевірку, і необ'єктивний підхід до застосування норм законодавства призвели до недостовірних і суб'єктивних висновків. Зокрема, це стосується фінансування суб'єктами авіадіяльності витрат державних інспекторів, що здійснюють нагляд за безпекою авіації.

"Члени комісії дійшли помилкового висновку про порушення посадовими особами Державіаслужби вимог законодавства про запобігання корупції. Державіаслужба, в свою чергу, наполягає, що оплата суб'єктами авіаційної діяльності витрат, пов'язаних з проведенням сертифікаційних (інспекційних) перевірок, передбачена відповідними актами законодавства, тому не може кваліфікуватися як одержання неправомірної вигоди", - пояснюється в прес-релізі.

Державіаслужба також наголошує: згідно з Повітряним кодексом України, умови, які суб'єкт перевіпки має забезпечити для державних інспекторів та уповноважених осіб, визначаються авіаційними правилами. Відповідно, правила сертифікації експлуатантів передбачають, що вони зазнають всіх витрат, пов'язаних з процедурами сертифікації та подальшого спостереження за експлуатантом з метою встановлення відповідності вимогам.

Прес-служба також нагадує, що державний контроль і нагляд за безпекою цивільної авіації - одна з основних задач Державіаслужби і зобов'язання від імені країни перед Міжнародною організацією цивільної авіації (ICAO). Держава гарантує захист державних інспекторів від втручання перевірених осіб для запобігання необ'єктивному висвітленню результатів перевірки.

"Порядок проведення перевірок НАЗК вимагає при складанні акта перевірки дотримуватися об'єктивності, достовірності, обґрунтованості, чіткості та повноти виявлених фактів", - обґрунтовує Державіаслужба подання позову.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА