14:56 15.06.2017

Мін'юст втручається в систему безоплатної правової допомоги - заступник міністра юстиції

2 хв читати
Мін'юст втручається в систему безоплатної правової допомоги - заступник міністра юстиції

Міністерство юстиції на всіх рівнях проводить політику втручання в систему безоплатної правової допомоги, що ставить під загрозу її інституційну незалежність, а також суперечить міжнародним стандартам, заявив заступник міністра юстиції Андрій Вишневський під час прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

"Минулого року з ініціативи Координаційного центру безоплатної правової допомоги було здійснено незалежне експертне оцінювання Радою Європи системи такої допомоги і, власне, однією з основних проблем, на яку вказували міжнародні експерти, є надмірні повноваження Мін'юсту по відношенню до системи", - зазначив він.

Коментуючи ситуацію, що склалася навколо конкурсу на посаду директора Коордцентру безоплатної правової допомоги, А.Вишневський зазначив, що Мін'юст провадить політику втручання в систему на всіх рівнях.

"Усі факти незаконного втручання задокументовані та продовжують фіксуватися, вони оприлюднені на сайті Коордцентру", - сказав він.

А.Вишневський акцентував на тому, що в останні два тижні міністр Павло Петренко регулярно викликає керівників центру і Бюро правової допомоги на селекторні наради, робочі зустрічі "з метою, по-перше, незрозумілою, по-друге - у них таких повноважень немає".

Тим часом, як повідомив раніше П.Петренко на своїй сторінці в соцмережі "Фейсбук", міністерство не втручалося в роботу Коордцентру, а конкурс на посаду його директора було проведено прозоро: під час співбесіди з кандидатами проводилася онлайн-трансляція, до складу комісії входили представники громадськості (троє представників громадських об'єднань, п'ятеро - від Мін'юсту).

У публічних заявах міністр юстиції зазначав, що для проведення конструктивного діалогу буде організовано низку консультативних зустрічей зі співробітниками Коордцентру, представниками регіональних відділень, громадських і правозахисних організацій, партнерами і донорами системи безоплатної правової допомоги

Раніше міністр також повідомив, що підсумки першого конкурсу, на якому переможцем було визначено заступника міністра з питань державної реєстрації Павла Мороза, будуть анульовані, а новий конкурс відбудеться найближчим часом.

Заступник міністра юстиції А.Вишневський в четвер подав заяву про відставку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА