18:33 15.06.2017

У НАЗК критикують рішення суду стосовно мера Бахмута

2 хв читати

У Національному агентстві з питань запобігання корупції вважають, що рішення Артемівського міськрайонного суду Донецької області стосовно мера м. Бахмута (колишній Артемівськ) Олексія Реви може послужити прецедентом щодо звільнення від відповідальності інших суб'єктів адміністративних правопорушень.

На офіційному сайті НАЗК нагадали, що за результатами розгляду судом дві справи про адміністративне правопорушення стосовно О.Реви були об'єднані в одне провадження і днем раніше Артемівський міськрайонний суд постановив визнати О.Реву винним в адміністративному правопорушенні за ч. 1 ст.172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення (неповідомлення особою у встановлених законом випадках про наявність у неї реального конфлікту інтересів, що впливає на об'єктивність або неупередженість ухвалення рішень або на вчинення чи невчинення дій під час виконання зазначених повноважень).

"Водночас суддя Олександр Брежнев оголосив Олексію Реві усне зауваження за кожне правопорушення окремо та звільнив його від адміністративної відповідальності за малозначністю скоєного. На думку НАЗК, така судова практика в подальшому може служити негативним прикладом для інших суб'єктів адміністративних правопорушень за корупційні діяння", - йдеться в повідомленні.

У НАЗК нагадали, що 23 березня направили два протоколи стосовно О.Реви про вчинені ним адміністративні порушення щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (ч. 1 ст. 172-7 КУпап) до Артемівського міськрайонного суду.

"Національне агентство встановило, що міський голова Бахмута порушив вимоги щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Зокрема, на засіданнях сесій Артемівської міської ради під час розгляду питань про надання дозволів на розробку проектів землеустрою, затвердження проектів землеустрою та надання земельних ділянок в оренду, в т. ч. підприємству своєї дружини, він порушив правила врегулювання конфлікту інтересів у діяльності міських голів, а саме самостійно публічно не оголосив про конфлікт інтересів", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА