12:16 16.06.2017

Захист Януковича подасть скаргу до ЄСПЛ на дії ГПУ

2 хв читати
Захист Януковича подасть скаргу до ЄСПЛ на дії ГПУ

Захист екс-президента України Віктора Януковича вважає політично мотивованим обвинувальний акт щодо В.Януковича і має намір подати скаргу до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) на дії Генпрокуратури.

"Суд відмовив Генеральній прокуратурі в застосуванні заочної процедури в судовому розгляді щодо Януковича. Захист таке рішення підтримує, суд узяв до відома позицію захисту з приводу відсутності законних підстав заочного розгляду справи щодо Януковича", - сказав адвокат екс-президента Віталій Сердюк журналістам у п'ятницю в Києві.

За його словами, захист задоволений таким рішенням суду і вважає його відповідним чинному законодавству України.

"Що стосується рішення про повернення обвинувального акта: захист наполягає, що матеріали, які надійшли від Генеральної прокуратури до суду, не мають права на існування, Генпрокуратура припустилася великих порушень кримінального процесу", - сказав адвокат.

Він укотре відзначив, що справа політично мотивована і порушення з боку Генпрокуратури відкриває для захисту можливості звернення до ЄСПЛ.

Таким чином, за словами В.Сердюка, захист вже може подати скаргу до ЄСПЛ на дії Генпрокуратури щодо порушення прав В.Януковича.

Оболонський районний суд Києва на засіданні в п'ятницю прийняв до розгляду по суті обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням В.Януковича в державній зраді і призначив перше засідання на 26 червня.

Суд погодився з позицією сторони захисту, що було недоцільно на стадії підготовчого засідання вирішувати питання про можливість проведення спеціального (заочного) розгляду цієї справи, тому це питання вирішуватимуть вже при розгляді справи по суті.

Роз'яснюючи ухвалене рішення, головуючий суддя Владислав Дев'ятко зазначив, що наразі відсутні підстави для спеціального судового провадження: "Суд погоджується зі стороною захисту, що це питання може бути вирішено за клопотанням сторони обвинувачення або обвинуваченого Януковича вже на самому судовому засіданні, а не на підготовчому".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА