12:42 16.06.2017

КМДА вдвічі підняла тарифи на комунальні послуги

2 хв читати
КМДА вдвічі підняла тарифи на комунальні послуги

Київська державна держадміністрація (КМДА) підвищила середньозважений тариф на обслуговування будинків і прибудинкових територій для комунальних ЖЕКів (управляючі компанії з обслуговування житлового фонду) удвічі - з 2,85 грн/кв. м до 5,8 грн/кв. м, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі КМДА.

Відповідні тарифи діють при оплаті послуги до 20 числа наступного місяця. За більш пізньої оплати і до "старих" і до "нових" тарифів додається ще 10%.

"Тарифи комунальних ЖЕКів не підвищувалися з 2010 року. За ці три роки підвищилася вартість паливо-мастильних матеріалів на 195%, вартість вивезення твердих побутових відходів - більш ніж удвічі, вартість електроенергії, яка використовується для живлення ліфтів і освітлення, - більш ніж у шість разів . За цей період мінімальна заробітна плата в країні зросла майже вдвічі, тому двірникам й іншому персоналу потрібно її підвищувати. Ми розуміємо, що збільшення тарифів - це непопулярний крок, але йдеться про порятунок системи, яка обслуговує 8 тис. будинків", - зазначили в прес-службі.

У КМДА додали, що стримувати зростання тарифів в останні роки вдавалося виключно за рахунок оптимізації, скорочення адміністративного персоналу ЖЕКів під час їх об'єднання в одну на кожен район столиці "управляючу компанію з обслуговування житлового фонду", однак у такій оптимізації є межа.

"Нові тарифи комунальних ЖЕКів залишаються найнижчими у Києві, середньозважена цифра для комерційних ЖЕКів - не менше 7 грн. При цьому люди мають право завжди відмовитися від комунального ЖЕКу, якщо той неякісно надає послуги. Будь-яка громада може зібратися і замінити ЖЕК навіть на іншу комунальну керуючу компанію", - резюмують у прес-службі КМДА.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд ухвалив вирок голові компанії "Metalhouse LLC" і його спільнику за співпрацю з бізнесменом Курченком

Росіяни обстріляли п'ять громад у прикордонні, є руйнування й поранені

ДБР викрило групу шахраїв, які виманюють у людей гроші під виглядом співробітників Бюро

У Нью-Йорку чоловік спробував вчинити самоспалення поблизу будівлі суду, де слухають справу Трампа

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА