19:00 16.06.2017

Боєць ЗСУ загинув у п'ятницю на Донбасі внаслідок 18 обстрілів з боку бойовиків

2 хв читати
Боєць ЗСУ загинув у п'ятницю на Донбасі внаслідок 18 обстрілів з боку бойовиків

Від початку доби бойовики на Донбасі 18 разів відкривали вогонь по підрозділах Збройних сил України, в результаті чого загинув військовослужбовець української армії, повідомляє прес-центр штабу АТО в п'ятницю ввечері.

"Бойовики й далі використовують види озброєння, заборонені мінськими угодами... В результаті ворожих обстрілів один український вояк сьогодні, на жаль, загинув", - ідеться у зведенні станом на 18.00 п'ятниці, оприлюдненому на сторінці прес-центру в соцмережі Фейсбук.

В інформації зазначається, що найчастіше бандформування порушували режим припинення вогню на приморському напрямку. Зокрема, після обіду противник з мінометів калібру 120 мм обстріляв оборонні укріплення ЗС України поблизу Богданівки. Пізніше бойовики здійснили обстріл українських позицій неподалік Красногорівки з 82-мм мінометів, станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Крім того, протягом дня бойовики з гранатометів і стрілецької зброї різних калібрів неодноразово били по опорних пунктах ЗС України, які розташовані в районі Широкиного, Водяного, Павлополя і Чермалика.

На донецькому напрямку найбільш напруженою точкою є південне передмістя Авдіївки, де бандформування після обіду вели вогонь по позиціях сил АТО з танків, а пізніше - з 120-мм мінометів. Біля Кам'янки противник застосовував проти українських воїнів великокаліберні кулемети. А з околиць тимчасово окупованого Донецька найманці, використовуючи гранатомети різних модифікацій, вели вогонь по українських опорних пунктах у районі Пісків.

На луганському напрямку в п'ятницю зафіксовано менше ворожих збройних провокацій. Так, ще вранці бойовики з гранатометів і великокаліберних кулеметів обстрілювали українських воїнів поблизу н.п.Новотошківського. "Там само наших захисників простежував ворожий снайпер. А в районі Кримського незаконні збройні формування застосовували протитанковий ракетний комплекс", - йдеться в звіті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА