18:14 19.06.2017

Мінінформполітики оприлюднило перелік сайтів, рекомендованих до заборони в Україні

2 хв читати
Мінінформполітики оприлюднило перелік сайтів, рекомендованих до заборони в Україні

Міністерство інформаційної політики України опублікувало перелік сайтів, які відомство пропонує заборонити в країні.

Відповідний список оприлюднений на сайті Мінінформполітікі і містить, зокрема, сайти: "Російська весна", "Новоросія", "Антифашист", "Антимайдан", "Політнавігатор" і низку інших ресурсів.

У переліку сайтів, що містять інформацію, що має ознаки забороненої до поширення нормами українського законодавства, вказані: "Російська весна" (rusvesna.su), "RusNext" (rusnext.ru), "Агентство новин Харкова" (nahnews.org), "Луганський інформаційний центр" (lug-info.com), "Novorossia Today" (novorossia.today), "Комітет порятунку України" (comitet.su), "Новоросс.інфо" (novoross.info), "Антимайдан" (antimaydan .info), "Політнавігатор" (www.politnavigator.net), "True! Правда!" (Freedom.kiev.ua), "За СРСР!" (Www.zasssr.info), "Луганськ онлайн" (on-line.lg.ua), "Портал російського народу Криму" (www.ruscrimea.ru), "Кримська правда" (c-pravda.ru), сайти інформагентств "Новинний фронт" (news-front.info), "Новоросія" (www.novorosinform.org), "Антифашист" (antifashist.com), інформаційно-аналітичні видання "Одна Родина" (odnarodyna.org), "Руська правда" (ruspravda.info), телерадіокомпанії "Крим" (1tvcrimea.ru).

У Мінінформполітики вказали причини, за якими слід заборонити ці сайти в Україні: розпалювання міжетнічної та міжнаціональної ворожнечі, заклики до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності, порушення законодавства про декомунізацію.

Крім того, до характеристики кожного ресурсу додається статистика його відвідуваності (на місяць) і наводяться приклади - цитати з сайту.

Раніше в понеділок міністр інформаційної політики Юрій Стець анонсував оприлюднення такого списку, зазначивши, що цей перелік передано до СБУ і РНБО. "Це сайти, які, на нашу думку і думку експертної ради при міністерстві, шкодять Україні більше, ніж "Яндекс", - сказав Ю.Стець на прес-конференції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА