20:07 19.06.2017

Затримані податківці почали свідчити про "схеми" колишнього шефа часів Януковича

2 хв читати
Затримані податківці почали свідчити про "схеми"  колишнього шефа часів Януковича

Головна військова прокуратура Генеральної прокуратури України продовжує допити колишніх і чинних співробітників податкових органів у рамках розслідування кримінальної справи за фактом створення так званих "програмних підприємств", які брали участь у схемі ухилення від сплати податків, і дають свідчення проти екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

Як повідомляється в понеділок на сайті Генпрокуратури з посиланням на матеріали Головної військової прокуратури, зокрема, один з колишніх керівників обласної податкової адміністрації розкрив механізм забезпечення діяльності зазначених схем з боку податкових органів, починаючи від Міністерства доходів і зборів України та закінчуючи районною податковою інспекцією, де на обліку перебували "програмні підприємства". Також розкриті умови роботи підприємств реального сектора економіки з так званими "податковими майданчиками" і задіяних у цих схемах службових осіб податкових органів.

У прокуратурі зазначили, що "програмні підприємства" - це створені злочинною організацією на чолі з екс-міністром О.Клименком фіктивні суб'єкти підприємницької діяльності, які використовувалися для ухилення від сплати податків. "Програмні підприємства" не підлягали перевірці.

Як повідомлялося, 24 травня правоохоронці проводили в 15 областях України операцію щодо колишніх керівників обласних "податкових майданчиків", пов'язаних з екс-міністром доходів і зборів О.Клименком. Були затримані 23 колишніх представники податкових адміністрацій в областях.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 11 ракетних і 78 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

Генштаб ЗС України: Ухвалено рішення про припинення відрядження полковника Наталії Гуменюк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА