14:25 21.06.2017

UA: Перший перейде на формат HD-мовлення вже в 2018 р. завдяки допомозі Японії

2 хв читати
UA: Перший перейде на формат HD-мовлення вже в 2018 р. завдяки допомозі Японії

Уряд Японії надасть близько $3 млн для розвитку Національної громадської телекомпанії України (НГТУ), що дозволить громадському телебаченню (UA: Перший) вийти на мовлення високої чіткості у форматі HD.

"Переговори про цей проект тривали близько року, і нарешті ми на завершальному етапі. Домовленість, про яку, сьогодні ми можемо говорити, - це технічна та експертна допомога. Цифра, яку можу сьогодні озвучити, - це понад 75 млн грн, близько $3млн з яких $1,3млн - це технічна допомога, а все інше буде витрачено на експертну допомогу ", - сказав міністр інформаційної політики Юрій Стець на прес-конференція в середу в Києві.

За його словами проект розрахований на 2,5 роки, згідно з яким Японія буде сприяти розвитку потенціалу телекомпанії шляхом надання експертів і обладнання, співпраці японського суспільного мовника NHK International з українською стороною, а також підготовки українських фахівців в Японії.

Голова Національної громадської телекомпанії України Зураб Аласанія розповів, що технічний компонент проекту передбачає угоду на будівництво апаратної, яка зможе керувати чотирма студіями, а експертний - 10 експертів, які на весь час дії проекту будуть жити і працювати в Україні, проводити тренінги для персоналу, консультувати керівництво НГТУ.

"З січня ми цю програму запустимо і сподіваємося, що здійснимо все швидше, ніж за два роки. Адже суспільство України не хоче стільки чекати. Сподіваємося, що з наступного року в конкретиці це відобразиться таким чином: по-перше, завдяки цьому проекту ми зможемо видати HD, і зміниться розмір картинки - з 3 на 4 перейдемо на 16 на 9", - уточнив З.Аласанія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА