19:57 23.06.2017

Гужві вручено підозру

2 хв читати
Гужві вручено підозру

Головному редактору інтернет-видання "Cтрана.ua" Ігорю Гужві вручено повідомлення про підозру у вимаганні, повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець.

"Керівнику інтернет-видання "Страна" вручено підозру за ч. 3 ст. 189 КК України", - написала вона на сторінці у Facebook у п'ятницю ввечері.

Н.Максимець додала, що із клопотанням про обрання запобіжного заходу прокуратура звернеться до суду в суботу, 24 червня.

Сам І.Гужва повідомив, що вже ознайомився з підозрою. "Це повна маячня і брехня. Дивовижний документ - жодного слова правди", - написав він на сторінці свого адвоката, екс-міністра юстиції Олени Лукаш в соцмережі Facebook у п'ятницю ввечері.

За його словами, документ розпочинається з того, що він начебто особисто погрожував народному депутату фракції Радикальної партії Дмитру Ліньку публікацією компрометувальних матеріалів. "Я ще раз можу сказати, що я ніколи в житті не спілкувався з Ліньком. Єдиний раз, коли спливло це прізвище, - в пропозиції від Антона Філіпковського в травні 2017 року зняти за 20 000 доларів статтю про нього. Від цієї пропозиції я відмовився. Все", - заявив І.Гужва.

Як повідомлялося, увечері в четвер, 22 червня, в Києві затримали головного редактора інтернет-видання "Cтрана.ua" Ігоря Гужву. Як повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко, І.Гужва вимагав й отримав $10 тис. за нерозміщення компрометувальних матеріалів на діючого політика. За словами генерального прокурора, слідство має відео- та фотодокази цього правопорушення.

У п'ятницю вранці, 23 червня, народний депутат із фракції Радикальної партії України Дмитро Лінько підтвердив, що головний редактор видання "Cтрана.ua" І. Гужва вимагав від нього гроші.

Того самого дня прес-служба прокуратури м. Києва повідомила, що керівника інтернет-видання "Страна.ua" І.Гужву та його посередника затримали за підозрою в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання у великих розмірах).

Ближче до вечора Н.Максимець повідомила, що повідомлення про підозру в скоєнні злочину буде вручено І.Гужві до кінця дня. За її словами, сторона обвинувачення має намір просити для І.Гужви запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави, її розмір визначається з урахуванням ризиків та його майнового стану.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА