08:53 24.06.2017

Moody's вперше за два роки підвищив рейтинг Греції

2 хв читати

Рейтингове агентство Moody's вперше з 2015 року підвищило суверенний рейтинг Греції, пояснивши це позитивними зрушеннями в економічному і політичному житті країни

В офіційному повідомленні Moody's вказується, що довгостроковий кредитний рейтинг Греції підвищений з Саа3 до Cаа2, прогноз позитивний.

Moody's змінило рейтинг Греції вперше з 2015 року, коли агентство двічі знижувало цей показник на тлі боргової кризи і загрози виходу країни із зони євро.

Як пояснення такого кроку агентство назвало виконання грецьким урядом обов'язкової програми реформ, яка має в найближчі дні дозволити країні отримати черговий транш на суму в 8,5 млрд євро і виплатити частину боргів міжнародним кредиторам. Крім того, вперше після трьох років Греція може розраховувати на економічне зростання за підсумками року.

Moody's відзначило, що грецькому уряду вдалося провести непопулярні заходи, серед яких зростання податків, зниження пенсій, зміна трудового законодавства.

Також агентство відзначило, що якщо в 2015 році країні загрожувала політична нестабільність і вихід із зони євро, то зараз опитування громадської думки демонструють підтримку основними політичними силами збереження місця в Євросоюзі.

В середині травня посилення заходів фінансової економії підтримали як депутати від правлячої в країні лівої коаліції прем'єр-міністра Алексіса Ціпраса, так і представники опозиції. При цьому проти голосування виступили 15 тисяч чоловік, які влаштували в результаті заворушення біля будівлі парламенту країни. Люди кидали пляшки з коктейлем Молотова, у відповідь на що поліція застосувала сльозогінний газ.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

Сирський обговорив ситуацію на полі бою із литовським колегою

Єрмак: Підтримка США зміцнить українське військо та допоможе Україні відстояти свої території

ЗС України продовжують відбивати ворожі атаки на шести напрямках

Росіяни за добу здійснили шість ракетних та 77 авіаударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА