09:31 24.06.2017

"Укртрансгаз" зняв обмеження на транспортування газу для ТЕЦ-6 в Києві

2 хв читати
"Укртрансгаз" зняв обмеження на транспортування газу для ТЕЦ-6 в Києві

ПАТ "Укртрансгаз" зняв обмеження на транспортування газу для ТЕЦ-6, введені раніше через систематичну несплату за послуги з транспортування газу і накопичення боргів, повідомляє в суботу департамент корпоративних комунікацій НАК "Нафтогаз України".

"Філія УМГ "Київтрансгаз" здійснила всі необхідні підготовчі роботи для відновлення транспортування природного газу для потреб ТЕЦ-6 в повному обсязі і чекає підтвердження від ПАТ "Київгаз" і споживача про готовність приймати природний газ", - також йдеться в прес-релізі НАК.

У компанії пояснили, що з огляду на негативні соціальні наслідки обмеження подачі газу на ТЕЦ-6 і прагнучи недопущення розбалансу в енергосистемі Києва та області, "Укртрансгаз" погодився відновити газопостачання, хоча з 61 млн грн боргу за транспортування газу для виробництва електроенергії наразі "Укртрансгазу" надійшло лише 20 мільйонів грн. Загальна заборгованість ПАТ "Київенерго" перед "Укртрансгазом" за послуги з транспортування становить близько 330 млн грн (майже половина заборгованості всіх виробників теплової енергії України перед "Укртрансгазом").

У повідомленні зазначено, що 23 червня Київська міськдержадміністрація спрямувала "Укртрансгазу" лист, яким гарантувала контроль за виконанням "Київенерго" в термін до 30 червня своїх зобов'язань щодо погашення заборгованості перед "Укртрансгазом" в сумі 41 млн грн.

"Нафтогаз" розуміє, що кияни стали заручниками нездатності "Київенерго" погашати свої боргові зобов'язання. Як соціально-відповідальна компанія, "Нафтогаз" підтримав зняття обмежень на транспортування газу до ТЕЦ Київенерго, незважаючи на істотні ризики неповернення заборгованості. Водночас, якщо зобов'язання "Київенерго" з виплати заборгованості до 30 червня не будуть виконані, газопостачання ТЕЦ "Київенерго" може бути знову обмежено", - наголошується в НАК.

Як повідомлялося, 30 травня УМГ "Київтрансгаз" зупинило подання газу на київську ТЕЦ-6 через борги за газ і його транспортування, що виникли через неповні розрахунки споживачів і держави за тепло і гаряче водопостачання. У зв'язку з цим Трипільська ТЕС (ПАТ Центренерго) була змушена включити в роботу один з блоків, які працюють на дефіцитному антрациті.

За даними "Нафтогазу", витрати "Київенерго" на оплату транспортування газу становлять менше 10% від загальних витрат компанії. У НАК наводять приклад столичної Дарницької ТЕЦ (ТОВ "Єврореконструкція"), рівень розрахунків якої з "Укртрансгазом" становить 95%.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА