10:48 24.06.2017

Колишній топ-менеджмент "Укрхімтрансаміаку" викрито у привласненні понад 130 млн грн

2 хв читати
Колишній топ-менеджмент "Укрхімтрансаміаку" викрито у привласненні понад 130 млн грн

Співробітники Служби безпеки України попередили виникнення надзвичайних ситуацій на об'єкті критичної інфраструктури підвищеної небезпеки - аміакопроводі державного підприємства "Укрхімтрансаміак", керівництво якого за кілька років присвоїло понад 130 млн грн, що призначалися на підтримку функціонування аміакопроводу.

"Правоохоронці встановили, що топ-менеджмент підприємства, призначений за часів екс-президента Януковича, протягом 2012-2016 років привласнив понад сто тридцять мільйонів гривень Укрхімтрансаміаку. Ці гроші мали спрямовуватись на підтримку функціонування аміакопроводу у безпечному для населення стані. Дії посадовців створили реальні передумови для виникнення екологічної катастрофи через утримання аміакопроводу в неналежному стані", - повідомляє прес-центр СБУ в суботу.

Співробітники СБ України спільно з Генеральною прокуратурою задокументували факти розкрадання коштів держпідприємства колишнім топ-менеджментом. Під час санкціонованих судом обшуків в офісі Укрхімтрансаміаку, правоохоронці вилучили документацію та інші докази, які підтверджують причетність екс-чиновників до укладання збиткових та фіктивних договорів про виконання робіт, надання послуг та постачання товарно-матеріальних цінностей.

Триває досудове розслідування у низці кримінальних проваджень за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366, ч. 1 ст. 367 та ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося 21 червня держпідприємство "Укрхімтрансаміак" було заблоковано співробітниками Генпрокуратури і СБУ.

"Укрхімтрансаміак" створений постановою уряду України в травні 2001 року шляхом об'єднання Українського державного зовнішньоекономічного підприємства "Укрзовнішхімпром", Придніпровського державного управління "Трансаміак" і Миколаївського державного підприємства "Трансаміак".

"Укрхімтрансаміак" керує українською частиною аміакопроводу Тольятті-Горлівка-Одеса. Загальна протяжність аміакопроводу - 2418 км, територією України - 1018 км.

Мінекономрозвитку 1 грудня 2016 року повідомило, що перемогу в конкурсі з вибору керівника ДП "Укрхімтрансаміак" здобув Павло Шебеста, який з травня 2015 року працює менеджером з розвитку бізнесу компанії Block Technical (Швейцарія, надає проектувальні, інжинірингові послуги), а до того працював у Johnson&Johnson, Zentiva International, "Сперко Україна".

Однак на початку лютого Кабінет Міністрів тимчасово поклав обов'язки директора "Укрхімтрансаміак" на Ігоря Трегубенка, який є заступником директора з виробничо-технічних питань цього держпідприємства. У Мінекономрозвитку агентству "Інтерфакс-Україна" уточнили, що переможець конкурсу не пройшов необхідних перевірок для остаточного призначення.

У першому кварталі 2017 року через тимчасової паузи в транспортуванні російського аміаку виручка компанії зменшилася в 3,2 разу - до 169,1 млн грн, а чистий прибуток - у 5,1 разу, до 31,4 млн грн.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА