20:46 27.06.2017

Ситуація навколо кібератаки контрольована, ряд сайтів відновив роботу

1 хв читати

У Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв'язку) підкреслюють, що ситуація в зв'язку з масштабною кібератакою, що сталася у вівторок, знаходиться під контролем, деякі сайти вже відновили роботу.

"Нині ситуацію взято під контроль. Жоден державний е-ресурс, захищений загальним контуром кіберзахисту, реалізованим Держспецзв'язку в системі захищеного доступу до Інтернету, не постраждав. Не зазнали пошкоджень або іншіх несанкціонованих дій і електронні державні реєстри країни", - повідомляє прес-служба Держспецзв'язку у вівторок ввечері.

У відомстві зазначили, що на практиці відпрацьовано протокол швидкого реагування, завдяки чому вдалося зупинити поширення в державному секторі шкідливого програмного забезпечення з робочою назвою PetyaRansomware (Petya.А), схожого за функціями на шифрувальник WannaCry.

Крім того, у співпраці з міжнародними командами реагування на кіберінціденти нейтралізуються джерела кіберзагроз за межами України.

Зараз відновлено роботу сайтів Кабінету міністрів України, ряду інших державних інституцій, доступ до яких був тимчасово обмежений.

У Держспецзв'язку також дають рекомендації щодо запобігання та протидії кібератакам, а також для підвищення рівня захисту інформаційних ресурсів (http://cert.gov.ua/pdf/Rec0301.pdf).

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА