20:26 28.06.2017

Уряд ФРН ухвалив проект держбюджету на 2018 рік

1 хв читати
Уряд ФРН ухвалив проект держбюджету на 2018 рік

За три місяці до виборів в бундестаг уряд ФРН в середу, 27 червня, ухвалив проект бюджету країни на 2018 рік і фінансовий план до 2021 року. Як повідомляє агентство dpa, видаткова частина бюджету становитиме 337,5 млрд євро, що на 2,6 відсотка більше, ніж у поточному році.

При цьому п'ятий рік поспіль бюджет Німеччини повинен бути бездефіцитним. Більш того, за оцінками міністра фінансів ФРН Вольфганга Шойбле (Wolfgang Schäuble), завдяки зростанню доходів бюджету новий уряд може розраховувати на "фінансову подушку" в розмірі 14,8 млрд євро. Завдяки цій сумі можуть бути вирішені різні питання, включаючи зниження податків.

У новому проекті бюджету на 312 млн євро збільшено видатки на культуру. Вони закладені в розмірі 1,67 млрд євро, що на 23 відсотки більше, ніж в аналогічному проекті роком раніше. Уповноважений уряду ФРН з питань культури і ЗМІ Моніка Грюттерс (Monika Grütters) вже назвала це "чудовим сигналом" для культури і мистецтва в Німеччині.

Взявши за основу нинішній проект, новий бюджет має затвердити з урахуванням власних пріоритетів уряд ФРН нового складу, сформований за підсумками виборів в бундестаг 24 вересня 2017 року. Очікується, що це відбудеться на початку 2018 року.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол України в США: Сенат розпочне розгляд законопроєкту про допомогу Україні о 20:00 за Києвом

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА