17:49 30.06.2017

"Метінвест" зазнав хакерської атаки, подав заяву до поліції

2 хв читати
"Метінвест" зазнав хакерської атаки, подав заяву до поліції

Найбільша українська гірничо-металургійна компанія "Метінвест" зазнала хакерської атаки, яка вплинула на роботу мереж зв'язку і комп'ютерів компанії, через що було направлено заяву в Головне управління національної поліції Донецької області.

Як повідомляється в інформації компанії, спрямованій агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю, хакерська атака відбулася 27 червня поточного року.

"ТОВ "Метінвест Холдинг" спрямувала заяву до Головного управління національної поліції Донецької області, в якому повідомило, що 27 червня 2017 року в період між 11:00 і 14:00 невідомими особами була здійснена зовнішня хакерська атака, яка вплинула на роботу мереж зв'язку та комп'ютерів компанії. В результаті вони були інфіковані невідомим комп'ютерним вірусом (можливо, через поширення шифрувальника файлів "Petya.A")", - констатується в повідомленні.

При цьому наголошується, що протизаконне зовнішнє втручання в роботу комп'ютерних систем і мереж призвело до тривалих збоїв в роботі комп'ютерів і безповоротної втрати деяких даних.

"Наразі компанія не має можливості працювати в штатному режимі (проводити розрахункові операції, подавати електронну звітність до податкових органів і т.д.). При цьому технологічні процеси не постраждали і компанія продовжує виконувати свої зобов'язання перед клієнтами з виробництва і відвантаження готової продукції", - констатується в інформації групи.

У заяві зазначено, що хакерська атака завдала значних матеріальних збитків ТОВ "Метінвест Холдинг".

"Наразі компанія не може точно оцінити суму збитків, завданих комп'ютерним вірусом. Компанія здійснює відновлення втраченої інформації і оцінку завданих і потенційних збитків", - резюмується в заяві.

Раніше міжнародна вертикально інтегрована трубно-колісна компанія (ТКК) "Інтерпайп" повідомила, що також зазнала хакерської атаки, здійсненої в Україні 27 червня. При цьому постраждала частина некритичних IT сервісів.

"Виробництво і відвантаження продукції здійснюється в штатному режимі. Збоїв в роботі обладнання не зафіксовано. Дані на серверах компанії вціліли", - зазначалося в повідомленні "Інтерпайпу".

Також уточнювалося, що в результаті атаки виникли проблеми в роботі електронної пошти "Інтерпайпу": протягом декількох днів можливі перебої з отриманням і відправкою електронних повідомлень.

"Метінвест" - найбільший гірничо-металургійний холдинг України. Підприємства групи знаходяться, в основному, в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку ЗРС і вугілля та виробництва коксу до випуску напівфабрикатів і кінцевої продукції зі сталі, трубопрокату і рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю. Група складається з видобувних і металургійних підприємств, що в Україні, Європі та США, і має мережу продажів з охопленням всіх ключових світових ринків.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керівна компанія групи "Метінвест".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА