16:28 06.07.2017

Нардепи та підприємці мають намір створити громадську організацію для боротьби з аграрним рейдерством

2 хв читати
Нардепи та підприємці мають намір створити громадську організацію для боротьби з аграрним рейдерством

Низка народних депутатів і підприємців заявила про намір створити громадську організацію для об'єднання зусиль у боротьбі з рейдерами в аграрній сфері та протиправними діями з боку державних органів.

На прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер народний депутат України, член парламентського комітету з питань аграрної політики і земельних відносин Іван Мирошниченко розповів, що на сьогодні група рейдерів намагається захопити підприємства після однієї схеми - незаконного оформлення дарчої та приписування багатомільйонних боргів.

"Вони обирають підприємства одного розміру - від 1,5 тис. га до 3 тис. га. Маленькі підприємства їм не цікаві, за великі можна отримати по зубах. Але підприємствам до 3 тис. га складно захищатися самим. Ми провели зустрічі з керівниками усіх постраждалих від рейдерів підприємств, консолідували зусилля і спрямували запити в Генпрокуратуру та поліцію", - розповів він.

Нардеп зазначив, що "не задоволений активністю, яку виявляють усі ці організації, результат нас не задовольняє".

І.Мирошниченко заявив, що також звернувся до правоохоронних органів щодо створення міжвідомчої комісії з розслідування фактів рейдерських захоплень аграрних підприємств.

Керівник комітету із запобігання та протидії корупції Верховної Ради України Єгор Соболєв закликав власників підприємств, активістів і депутатів об'єднувати зусилля для захисту своїх прав.

На переконання депутата, правоохоронні органи не лише не діють з цього питання, а й "покривають рейдерів". "Ви звертаєтеся по захист до тих людей, які вас грабують. Це відбувається в нашій країні та нашій правовій системі", - підкреслив він.

"Ми закликаємо всіх підприємців формувати самооборону, об'єднуватися, щоб привертати увагу журналістів, ставити перед президентом, главою МВС, Мін’юсту конкретні завдання - або ви це припиняєте, або вас на ваших місцях не буде. Підприємці - це потенційно найпотужніший соціальний капітал в Україні", - заявив Є.Соболєв.

Депутати пояснили, що громадська організація, назву якої буде оприлюднено найближчими днями, надаватиме юридичну допомогу підприємцям у конфліктах з рейдерами і державними органами, інформаційну підтримку, за необхідності сприятиме і фізичному захисту підприємців та їхніх компаній.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА