18:17 06.07.2017

У НАБУ і САП заявляють про законність доказів участі нардепа Полякова в "бурштиновій справі"

2 хв читати
У НАБУ і САП заявляють про законність доказів участі нардепа Полякова в "бурштиновій справі"

Докази, що свідчать про причетність народного депутата фракції "Народний фронт" Максима Полякова до корупційної схеми, пов'язаної з нелегальним видобутком і продажем бурштину, зібрані детективами Національного антикорупційного бюро (НАБУ) і прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) законно з дотриманням вимог законодавства.

"Заяви народних обранців про політичне переслідування та незаконність доказів є нічим іншим, як спробою перешкодити подальшому розслідуванню фактів їх участі в незаконних угодах", - зазначено в спільній заяві НАБУ і САП, опублікованій на офіційному сайті НАБУ.

При цьому НАБУ опублікувало відеоматеріали, продемонстровані в четвер під час засідання регламентного комітету Верховної Ради, присвяченого розгляду подання генерального прокурора на позбавлення депутатської недоторканності М. Полякова.

Як повідомлялося, прокуратура продемонструвала членам регламентного комітету парламенту аудіозаписи розмов з участю, зокрема, нібито помічниці М. Полякова Тетяни Любонько, де вона обговорює з агентом, впровадженим слідством у схему, згідно з якою депутат може вносити законодавчі зміни за фінансову вигоду. Крім того, продемонстровані відеозаписи, на яких передають гроші, за словами представників прокуратури, помічникам М. Полякова і нардепа з фракції "Блок Петра Порошенка" Борислава Розенблата.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко наголосив, що ця операція здійснюється за фактами реалізації корупційних схем у сфері незаконного видобутку бурштину. Він підкреслив, що парламентар може вносити різні законопроекти і поправки до законодавчих ініціатив на власний розсуд, але закон не дозволяє йому вимагати гроші за цю діяльність.

М. Поляков заявляє, у рамках слідчих дій його помічники були зумисне провоковані на отримання хабара. Крім того, він висловив обурення тим, що, за його словами в матеріалах справи не містяться стенограми його спілкування з агентом, де він запевняє, що гроші йому не потрібні.

Парламентар передав генпрокуророві два звернення - про "незаконне закриття кримінальної справи проти Ситника" і про провокацію щодо помічниці М. Полякова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА