13:39 07.07.2017

Київрада затвердила нові правила торгівлі на ринках

2 хв читати
Київрада затвердила нові правила торгівлі на ринках

Київська міська рада (Київрада) на пленарному засіданні в четвер затвердила нові правила торгівлі на ринках столиці, повідомляє її прес-служба.

Згідно з повідомленням, рішення підтримали 68 депутатів Київради.

Відповідно до нових правил, ринок має розміщуватися на відокремленій і відгородженій від проїжджої частини, житлового та комунального секторів земельній ділянці. Обов'язковою є наявність безпечних входів і виходів, штучного освітлення, телефонного зв'язку, електропостачання, водопостачання та водовідведення, туалету і місць для сміття.

Згідно з новими правилами, на ринках забороняється продавати зброю, готове армійське спорядження і тканини, що використовуються для його виробництва, інші товари військового асортименту, наркотичні засоби, пальне, газ, піротехніку і вибухові засоби.

На ринках, де реалізується продукція рослинного і тваринного походження, мають бути облаштовані спеціалізовані зони продажу її окремих видів: овочів і фруктів, м'яса, риби, яєць, молочних продуктів, олії, меду тощо.

"На вимогу споживача продавець зобов'язаний пред'явити висновок державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи про відповідність продукції рослинного та тваринного походження ветеринарно-санітарним нормам. Також продавець повинен видати розрахунковий документ встановленої форми, що засвідчує факт купівлі, з позначкою про дату продажу із зазначенням назви суб'єкта господарювання на ринку, номера торговельного місця, найменування товару та його ціни. Також у документі мають бути вказані прізвище та ініціали продавця і його підпис", - наведено в повідомленні слова автора відповідного рішення, депутата фракції "Єдність" у Київраді Олександра Бродського.

Як зазначено в повідомленні, адміністрація ринку має забезпечувати централізоване прання санітарного та спеціального одягу, миття та дезінфекцію торговельного інвентарю, обладнання і засобів вимірювальної техніки, що надаються продавцям.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА