14:22 18.07.2017

Український консул обговорив з адвокатами затриманого в Італії нацгвардійця Марківа лінію захисту

3 хв читати
Український консул обговорив з адвокатами затриманого в Італії нацгвардійця Марківа лінію захисту

Консул України зустрівся із заарештованим в Італії військовослужбовцем Національної гвардії України Віталієм Марківим й обговорив з його адвокатами лінію захисту, повідомили в Міністерстві закордонних справ України.

Як повідомляє у вівторок департамент консульської служби МЗС України на сторінці в соцмережі Facebook, 17 липня 2017 року італійський суд у м. Павіа здійснив попередній допит затриманого громадянина України В.Марківа.

"Суд не розглядав справу по суті, а отже, відповідно до регламенту консул України не був присутній у судовій залі. Цього ж дня консул провів зустріч з В.Марківим та його адвокатом. Під час зустрічі було уточнено деякі аспекти лінії захисту В.Марківа", - сказав директор департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев.

Як повідомлялося, 30 червня 2017 року в Італії затримали українського військовослужбовця В.Марківа за підозрою у вбивстві італійського фотожурналіста Андреа Роккеллі поблизу м. Слов’янська Донецької області в травні 2014 року. Українець перебуває в італійському м. Павіа.

4 липня відбулося засідання суду у його справі, проте, як повідомив департамент консульської служби МЗС України, суд не розглядав справи по суті і не ухвалював рішення про зміну запобіжного заходу. Цього самого дня працівники Генерального консульства України в Мілані відвідали В.Марківа в закладі тримання.

У свою чергу в Міністерстві внутрішніх справ України повідомили, що українську сторону не пустили до зали на засідання суду в Італії 4 липня. За інформацією МВС, В.Марківу мали призначити нового адвоката, потрібен був деякий час для допуску захисника до справи.

За інформацією ЗМІ, прокуратура м. Павіа розпочала кримінальне провадження стосовно обставин загибелі у 2014 році в зоні АТО італійського та російського журналістів за інформацією французького журналіста. У рамках цього провадження французький журналіст вказав на те, що смерть вищезгаданих журналістів стала наслідком застосування зброї підрозділом Нацгвардії, в якому проходив службу затриманий В.Марків. Крім того, у рамках свідчень французький журналіст надав відеоряд. При цьому, за даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ.

У свою чергу заступник генерального прокурора України Євген Єнін заявив, що італійський фотожурналіст А.Роккеллі був убитий, коли перебував на непідконтрольній українській владі на той момент території між позиціями збройних формувань і терористичних угруповань. При цьому він відвідав "сіру зону" без погодження з офіційною владою України. Заступник генпрокурора розповів, що українське слідство не встановило осіб, які могли б бути причетні до загибелі А.Роккеллі. При цьому українська сторона не отримувала від італійських правоохоронців клопотань про міжнародну правову допомогу у справі про вбивство А.Роккеллі. Генеральна прокуратура також не отримувала запитів від італійської сторони на проведення слідчих дій на території України.

Генеральне консульство України в Мілані звернулося до суду м. Павіа з клопотанням про надання інформації про підстави та обставини. МВС України висловлювало занепокоєння щодо затримання та арешту в Італії В.Марківа, який поїхав до Італії під час планової відпустки.

Як повідомляють ЗМІ з посиланням на адвоката українського військового, розгляд судової справи В.Марківа продовжиться у вересні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА