11:21 19.07.2017

Міністр фінансів зустрівся з новим представником МВФ в Україні

3 хв читати
Міністр фінансів зустрівся з новим представником МВФ в Україні

Міністр фінансів України Олександр Данилюк 18 липня зустрівся з новим представником Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні Йостою Люнгманом (Gösta Ljungman).

"Вчора зустрівся з новим представником МВФ в Україні Йостою Люнгманом і привітав його з призначенням. Обговорили подальшу співпрацю і кроки для успішного виконання програми МВФ", - написав О.Данилюк на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Як повідомлялося, МВФ на початку липня в рамках ротації змінив свого постійного представника в Україні, призначивши замість француза Жерома Ваше (Jerome Vacher), який обіймав цю посаду чотири роки, Й.Люнгмана.

Й.Люнгман, громадянин Швеції, отримав диплом економіста в Університеті Упсала. Він приєднався до МВФ у 2007 році, раніше обіймав посаду в Міністерстві фінансів Швеції.

Відкрита МВФ в березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько $16,75 млрд за поточним курсом) із першим траншем в $5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по SDR1,18 млрд (близько $1,6 млрд) і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 рр. до SDR0,44 млрд ($0,6 млрд).

Україна змогла отримати з невеликою затримкою другий транш за цією програмою на $1,7 млрд на початку серпня 2015 року, після чого виникла тривала пауза в зв'язку з невиконанням умов, політичною кризою і зміною уряду.

Після приходу нового Кабміну на чолі з В.Гройсманом у квітні 2016 року переговори про продовження фінансування було відновлено, проте МВФ вирішив виділити третій транш у розмірі $1 млрд тільки в середині вересня, четвертий - 3 квітня 2017 року.

Згідно з новим графіком подальших переглядів економічної програми України, затвердженим радою директорів разом з четвертим траншем, до кінця 2017 були заплановані три перегляди: четвертий - у середині травня, п'ятий - у середині серпня, шостий - у середині листопада. У разі успішного виконання владою встановлених програмою вимог Україна за підсумками четвертого перегляду може залучити $1,907 млрд, за підсумками п'ятого - $1,28 млрд, за підсумками шостого - $1,28 млрд. У цілому - близько $4,46 млрд.

У 2018 році плануються інші чотири перегляди, за підсумками яких Україна може залучити близько $955 млн. Загалом - близько $3,82 млрд.

Разом з тим, НБУ за підсумками засідання монетарного комітету 6 липня заявив, що в поточному році очікується отримання двох траншів від МВФ за програмою EFF замість раніше запланованих трьох. Відповідно центробанк знизив прогноз надходжень від Фонду до 2017 року до $3 млрд. Як зазначено в інфляційному звіті за липень, НБУ підвищив суму очікуваних надходжень від МВФ у 2018 році до $4,5 млрд.

Міністр фінансів України Олександр Данилюк 5 липня заявив, що очікує восени рішення МВФ щодо надання Україні чергового кредитного транша в рамках програми EFF. За його словами, основною вимогою Фонду є проведення пенсійної реформи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА