13:12 19.07.2017

Технологія електронної ідентифікації Mobile ID буде впроваджена в Україні до кінця року

1 хв читати
Технологія електронної ідентифікації Mobile ID буде впроваджена в Україні до кінця року

Впровадження мобільними операторами технології електронної ідентифікації Mobile ID може статися до кінця 2017 року, прогнозує прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Я думаю, що в цьому році ми розширимо можливості мобільного ідентифікації Mobile ID. Ми працюємо над цим питанням. Я думаю, що в цьому році ми вийдемо на відповідні рішення", - сказав він під час засідання Кабміну в середу.

Раніше В.Гройсман закликав усіх мобільних операторів до створення ідентичної системи, яка буде однаково зрозуміло функціонувати щодо користувача, а також підкреслив готовність уряду забезпечити правову підтримку - сформувати пакет необхідних законодавчих ініціатив для реалізації питання мобільної ідентифікації.

Як повідомлялося, за допомогою технології Mobile ID користувачі мобільного зв'язку зможуть ставити електронні підписи до документів, здійснювати оплату послуг, отримувати доступ до захищених електронних документів за допомогою свого мобільного телефону.

Mobile ID передбачає побудову інфраструктури взаємодії між мережами мобільних операторів, центрами сертифікації ключів та різними порталами електронної взаємодії з громадянами шляхом надання в користування власникам мобільних телефонів спеціальних SIM-карт із вбудованими алгоритмами ідентифікації. Починаючи з 2000 року, такі сервіси впроваджені в більшості країн ЄС, а також у Молдові, Азербайджані, Литві, Латвії, Естонії та Казахстані.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА