16:54 20.07.2017

"Безвіз" не дає права на працевлаштування в ЄС, нагадали в МЗС України

2 хв читати
"Безвіз" не дає права на працевлаштування в ЄС, нагадали в МЗС України

У Міністерстві закордонних справ України нагадують, що безвізовий режим для українців не надає дозволу на працевлаштування в країнах Європейського Союзу, оскільки це питання регулюється національним законодавством окремих країн.

"Безвіз" не надає право на роботу для громадян України в країнах Європейського Союзу і це є нормою", - сказав представник департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич в рамках круглого столу на тему "Чи беруть українці Європу штурмом? Підсумки безвізового режиму з ЄС після першого місяця дії" в четвер у Києві.

При цьому він зазначив, що "українці винахідливі", оскільки, не порушуючи норми безвізового відвідування Євросоюзу, а це не більше 90 днів перебування протягом 180 календарних днів, вони також застосовують деякі корективи в національних законодавствах низки країн ЄС.

За його словами, від 15 червня "Угорський вісник" опублікував норму, за якою громадяни третіх країн, зокрема, України та Сербії, мають право працювати в Угорщині без отримання спеціального дозволу.

"Значить, громадянин України який в'їхав в відповідну країну, в Угорщину або іншу, не керується правом безвізу, а керується правом перебування, а перебуваючи - шукає ці зручні для себе можливості, щоб працювати в межах цього періоду, який визначений", - роз'яснив В. Кирилич.

Як повідомлялося, 22 червня Сейм Польщі ухвалив новий законопроект про популяризацію працевлаштування та установ ринку праці, який вносить зміни до закону про тимчасову роботу іноземців.

Згідно зі змінами до закону, крім дозволів на роботу, які видає воєвода на період до трьох років, введено дозвіл на сезонну роботу, які видаватиме староста (на період восьми місяців протягом календарного року).

Також законодавчими змінами передбачено, зокрема, введення оплати (30 злотих) за реєстрацію заяви роботодавця про намір найняти на роботу іноземця.

Пропоновані в законі рішення стосуються іноземців, які виконують довгострокову роботу в Польщі. Йдеться про громадян Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови, України та Росії, які зможуть користуватися спрощеною процедурою доступу до ринку праці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА