20:21 20.07.2017

Нацполіція просить міжнародної правової допомоги у справі Шеремета

2 хв читати

Національна поліція України розіслала 14 запитів про надання міжнародної правової допомоги в розслідуванні справи про вбивство журналіста Павла Шеремета повідомив глава Нацполіції Сергій Князєв інтернет-виданню "Українська правда".

"В рамках міжнародно-правової допомоги ми скористалися можливістю взаємодії з іншими країнами і спрямували 14 запитів про надання міжнародної правової допомоги. Від деяких вже отримали відповіді", - зазначив С. Князєв.

Глава Нацполіції висловив надію, що недавно ратифікована угода з Європолом допоможе в розкритті злочину.

"У цій справі відпрацьовується кожна ланка, кожен напрямок і зачіпка. Ми постійно повертаємося до відпрацьованого масиву інформації, зокрема до відеозаписів, перевіряючи і зіставляючи інформацію, отриману на наступних етапах", - розповів він.

"Зараз версії замаху щодо помилкового вибору об'єкта і щодо конфліктних ситуацій в особистому житті не розглядаються як пріоритетні", - додав глава Нацполіції.

С.Князєв вважає, що злочинці чітко знали, що робили, професійно готувалися до злочину, розуміли, кому закладали вибухівку, і їм було все одно, чи ще хтось постраждає при цьому.

"Ми робимо все можливе для розкриття цього злочину, але більша відкритість процесу, на жаль, може зашкодити слідству і людям, які мають відношення до цієї справи", - сказав С. Князєв.

Як повідомлялося, 20 липня 2016 року о 7.45 у центрі Києва була підірвана машина керівника "Української правди" Олени Притули, в якій перебував П.Шеремет. Журналіст загинув на місці невдовзі після вибуху. Слідчі заявили, що вважають пріоритетною версію вбивства П.Шеремета через його журналістську діяльність в Україні та інших країнах.

20 липня 2017 року Києві на місці вбивства журналіста відбулася акція пам'яті П.Шеремета. Кілька сотень людей вшанували пам'ять П.Шеремета на перетині вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка, а потім пройшли організованою ходою центральними вулицями Києва до будівлі Адміністрації президента, де висловили свої вимоги, щоб убивство швидше та ефективніше розслідувалося і були названі не тільки виконавці, а й організатори, замовники цього злочину.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА