08:15 22.07.2017

США заблокують надходження доларів до Венесуели

2 хв читати
США заблокують надходження доларів до Венесуели

Reuters дізнався про плани США розробити проект санкцій проти Венесуели за прикладом вжитих проти Ірану. Зокрема, передбачається повна заборона на операції в доларах при покупці венесуельської нафти, що позбавить країну припливу валюти

Сполучені Штати розглядають варіанти введення фінансових санкцій проти Венесуели, розповіли джерела Reuters, знайомі з ходом обговорення проблеми. У самому жорсткому варіанті з розглянутих - американським компаніям і фінансовим інститутам буде заборонено укладати угоди в доларах з державної нафтогазової компанії PDVSA.

Цей крок може серйозно обмежити експорт нафти з цієї країни, яка є членом ОПЕК, до того перекриє основне джерело надходження до країн валюти, відзначили співрозмовники агентства.

Адміністрація Дональда Трампа прагне чинити тиск на президента Венесуели Ніколаса Мадуро. Вона застосує санкції на кшталт тих, які були накладені свого часу на Іран і змусили керівництво цієї країни піти на переговори щодо ядерної програми.

Раніше 18 липня Трамп пригрозив вжити "рішучих і швидких економічних дій" в разі, якщо президент Венесуели Ніколас Мадуро скличе Установчі збори 30 липня. "Вчора венесуельський народ знову дав зрозуміти, що вони виступають за демократію, свободу і верховенство закону. Однак їх сильні і мужні дії як і раніше ігноруються поганим лідером, який мріє стати диктатором", - заявив тоді Трамп. Він також додав, що США "не стоятимуть", поки Венесуела "валиться".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА