17:49 24.07.2017

НАЗК перевіряє 225 е-декларацій топ-чиновників

1 хв читати
НАЗК перевіряє 225 е-декларацій топ-чиновників

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) проводить перевірку 225 електронних декларацій про майно і доходи високопоставлених чиновників, перші 22 проекти рішень про результати перевірки вже оприлюднені, заявляє глава відомства Наталія Корчак.

"Загалом на сьогодні триває перевірка 225 е-декларацій. Перші 22 проекти рішень про результати перевірки топ-чиновників оприлюднено на нашому сайті, з ними можна ознайомитися", - сказала Н.Корчак в інтерв'ю "Юридичному віснику України".

При цьому, за її словами, проекти рішень, які запропонував відповідний департамент і його координатор, заступник голови НАЗК Руслан Радецький, виявилися юридично необґрунтованими, "особливо щодо судового оскарження, загального характеру, без конкретизації пояснень і мотивації".

"Тепер робоча група вже напрацювала "модельне" рішення, що надасть результатами перевірки чіткої форми, чого, на жаль, зараз немає", - додала Н.Корчак.

Глава НАЗК зазначає, що при оцінці результатів декларування слід зважати на те, що воно перш за все мають працювати як запобіжний механізм, спрямований на недопущення корупційних правопорушень.

"У цьому його основна суть: декларування створює умови для неможливості отримання неправомірних доходів та їх використання. Така прозорість і демократичність впливає на зменшення терпимості до вчинення корупційних дій і на політичну відповідальність. Адже публічне декларування надає можливість виборцю оцінити правдивість і відповідальність кожного обранця", - наголосила Н.Корчак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА