21:25 24.07.2017

Волкер повідомив депутатам, що після його поїздки на Донбас західні партнери України будуть визначати подальші кроки

2 хв читати
Волкер повідомив депутатам, що після його поїздки на Донбас західні партнери України будуть визначати подальші кроки

Спеціальний представник Держдепу США з питань України Курт Волкер (Kurt Volker) в ході зустрічі з українськими парламентарями повідомив, що за результатами його поїздки на Донбас західні партнери будуть визначати подальші кроки з метою мирного врегулювання ситуації.

Як уточнює в понеділок прес-служба апарату Верховної Ради, на початку зустрічі К.Волкер, який щойно повернувся із зони збройного конфлікту на Донбасі, поділився своїми враженнями від поїздки: страшний конфлікт в гарячій фазі, а не заморожений, як це сприймають на Заході; інфраструктура зруйнована, місія ОБСЄ не має доступу до непідконтрольної Україні території, режим припинення вогню постійно порушується.

"Він також повідомив, що за результатами цієї поїздки західні партнери будуть визначати подальші кроки з метою мирного врегулювання ситуації", - сказано в повідомленні Ради.

К.Волкер також акцентував увагу на необхідності підтримки людей, що проживають на тимчасово окупованих територіях, щоб вони знали, що важливі для України.

Як зазначається, у зустрічі К.Волкера з заступником голови Верховної Ради України Оксаною Сироід також взяли участь голова парламентського комітету у закордонних справах Ганна Гопко та член комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олексій Рябчин.

Г.Гопко наголосила на необхідності посилення санкцій проти Російської Федерації та збереження єдності і консолідованої позиції США і ЄС в цьому питанні. За її словами, оскільки Росія розуміє тільки силу, Україні і її західним союзникам потрібно крім санкцій мати в арсеналі засобів тиску і інші ефективні інструменти.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА