12:05 25.07.2017

ПриватБанк і ProZorro.Продажі уклали угоду про співпрацю в реалізації активів

2 хв читати
ПриватБанк і ProZorro.Продажі уклали угоду про співпрацю в реалізації активів

Державний ПриватБанк і громадська організація Transparency International Україна підписали договір про використання електронної торгової системи ProZorro.Продажі.

"Prozorro.Продажі вже працюють над продажем непрофільних активів "Укрнафти", "Укртранснафти", "Нафтогазу", "Енергоатому", "Укренерго", "Укргазвидобування". До проекту приєднався і Нацбанк. Тепер використовувати всі переваги зможе і ПриватБанк", - цитує прес-служба першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) Максима Нефьодова.

У повідомленні немає уточнення, які саме активи виставлятимуть на продаж. Як уточнили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі ProZorro.Продажі, це буде визначено після завершення технічної підготовки документації.

За словами колишнього корпоративного секретаря ПриватБанку Вікторії Страхової, розроблені раніше положення передбачали продаж майна банку одночасно через "Систему електронних торгів арештованим майном" (сетах), Prozorro.Продажі.

"Наглядова рада банку 23 червня мала розглянути питання затвердження переліку майна для продажу. Але ми його відклали, зокрема і доти, доки будуть внесені зміни до положення, що передбачають можливість банку працювати одночасно з кількома майданчиками", - написала В. Страхова на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Як повідомлялося, 18 грудня 2016 року уряд за пропозицією НБУ і акціонерів ПриватБанку найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, прийняв рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови. Держава отримала 100% у його капіталі, а ПриватБанк був докапіталізований на суму 116,8 млрд грн.

Електронна система ProZorro.Продажі спочатку була створена для реалізації активів неплатоспроможних банків. Спонсором розробки системи виступив Western NIS Enterprise Fund: проект реалізується на принципах системи електронних закупівель ProZorro за підтримки МЕРТ, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Transparency International Україна та Національного банку України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА