13:29 25.07.2017

Апеляційний суд скасував стягнення 80 млн грн дивідендів "Газтранзиту" в бюджет у рахунок штрафу "Газпрому"

2 хв читати
Апеляційний суд скасував стягнення 80 млн грн дивідендів "Газтранзиту" в бюджет у рахунок штрафу "Газпрому"

Київський апеляційний господарський суд скасував рішення суду нижчої інстанції про стягнення 79,877 млн грн дивідендів ПрАТ "Газтранзит" (Київ, частково належить російському "Газпрому") в рамках примусового стягнення з ПАТ "Газпром" штрафу Антимонопольного комітету України.

Відповідне рішення суду від 17 липня оприлюднено в Єдиному держреєстрі.

"З огляду на те, що термін виплати дивідендів на момент винесення оскаржуваної постанови (рішення Господарського суду Києва від 6 червня про стягнення - ІФ) не настав, колегія суддів дійшла висновку, що задоволення заяви про звернення стягнення на дивіденди від чистого прибутку ПрАТ "Газтранзит" порушує права акціонерів "Газтранзиту", оскільки ці кошти на момент стягнення належать "Газтранзиту", але не ПАТ "Газпром", - зазначено у висновках апеляційного суду.

Як повідомлялося, в січні 2016 року АМКУ оштрафував ПАТ "Газпром" на 85 млрд грн за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу України. Потім це рішення було кілька разів підтверджено українськими судами. В черговий разу 22 лютого Київський апеляційний господарський суд залишив у силі рішення суду нижчої інстанції про підтвердження стягнення з "Газпрому" штрафу, який виріс вже до 172 млрд грн (близько $6,4 млрд) за рахунок пені за його несплату.

"Газпрому" і "Нафтогазу" належить по 40,2174% акцій "Газтранзиту", ще 19,5652% акцій - турецькій компанії Turusgas.

"Газтранзит" створений у листопаді 1997 року для розширення пропускної здатності газотранспортної системи України та збільшення обсягів транзиту російського природного газу до Туреччини і країн Балканського регіону. Компанія реалізує проект із нарощування потужності магістрального газопроводу Ананьєв-Тирасполь-Ізмаїл, який проходить територією Одеської області та Молдови.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА