13:33 25.07.2017

Гройсман очікує від Мінінфраструктури стратегії розвитку транспорту

2 хв читати
Гройсман очікує від Мінінфраструктури стратегії розвитку транспорту

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман констатує відсутність комплексної стратегії розвитку транспортної галузі в Україні і очікує від Міністерства інфраструктури проект такого документа.

"У сфері Мінінфраструктури особливо ситуація не відрізняється: залізниця, порти, авіаперевезення - за всіма цими напрямами, на превеликий жаль, немає жодного стратегічного бачення. Мінінфраструктури потрібно запропонувати стратегію розвитку: куди ми йдемо, що хочемо зробити з аеропортів, як розвиватиметься річковий транспорт...", - сказав він в інтерв'ю "5 каналу", відповідаючи на запитання про конфлікт між міністром Володимиром Омеляном і главою "Укрзалізниці" Войцехом Балчуном.

Як приклад прем'єр навів ситуацію з регіональними аеропортами, що перебувають "один на один" із ринком.

""Сьогодні аеропорт "Херсон" - він "один на один", але ми маємо його підтримати, окреслити конструкцію, яким чином розвиватимемо "Бориспіль"-хаб, Київ-аеропорт "Жуляни", "Гостомель", який може бути базовим аеропортом для лоу-костів, як ми розвиватимемо аеропорти "Львів", "Харків", "Дніпро", "Вінниця", "Одеса" тощо", - пояснив В.Гройсман.

Він зазначив, що стратегія має передбачати взаємодоповнюваність всіх видів транспорту, зокрема для пасажирів.

Щодо обвинувачень у корупції на адресу "Укрзалізниці" прем'єр сказав, що всі такі звернення до нього він одразу направляє до Національного антикорупційного бюро України.

"Там має бути оцінка. Я очікую, що кайдани будуть на руках всіх акціонерів, незалежно від того, де вони працюють", - сказав глава уряду.

Він наголосив, що очікує від усіх керівників галузі результату і допомагатиме Мінінфраструктури з тим, щоб "вони нарешті вийшли на якусь ефективність".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА