18:56 27.07.2017

МАУ спростовує наявність боргу в 400 млн грн перед держбюджетом

2 хв читати
МАУ спростовує наявність боргу в 400 млн грн перед держбюджетом

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ, Київ), найбільша авіакомпанія країни, спростовує наявність заборгованості перед державним бюджетом у сумі 400 млн грн, про що раніше заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", про це повідомив президент МАУ Юрій Мірошников на прес-конференції в Києві в четвер.

"Що стосується 400 млн грн, озвучених паном міністром, я не знаю, яким чином він порахував ці цифри, боргу такого немає. Я можу припустити, що мова йде про спірну суму, і тут, напевно, не вистачить і години, щоб назвати кількість судових позовів щодо збору до спецфонду, який з певного моменту, на глибоке переконання МАУ, підкріплене не тільки думками незалежних юридичних експертиз, а й судовими рішеннями, перестав бути законним, і МАУ перестала його оплачувати", - заявив він.

Раніше міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив про наявність заборгованості МАУ перед державним бюджетом у розмірі 400 млн грн і радив її керівництву концентруватися на цьому питанні.

"Я б щиро порадив власникам і керівництву МАУ сконцентруватися на питанні сплати до державного бюджету 400 млн зборів, які вони вже заборгували, на питаннях розвитку аеропорту "Дніпро", авіакомпанії "Дніпроавіа" і багатьох інших питаннях", - запропонував він.

У середині травня 2016 року набули чинності зміни до порядку надання та анулювання прав на експлуатацію повітряних ліній в Україні. Документом, зокрема, введено умову сплати в повному обсязі державних зборів, передбачених Повітряним кодексом України, що, на думку його авторів, забезпечить рівні умови для всіх перевізників за доступу до ринку повітряних перевезень за умов надання нових прав на експлуатацію повітряних ліній.

Тим часом авіакомпанія МАУ оскаржила в Окружному адміністративному суді Києва зазначені зміни. Наприкінці травня 2016 року суд ухвалив забезпечити позов МАУ і заборонив Державіаслужбі враховувати заборгованість авіакомпанії перед спецфондом під час розгляду питання про видачу їй призначень на маршрути.

Державіаслужба заявила про намір оскаржити в суді рішення Окружного адмінсуду Києва, оскільки вважає, що воно створює на ринку преференції для однієї авіакомпанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА