19:44 27.07.2017

Скандал навколо авіакомпанії Ryanair є її ж способом зайти на новий ринок

3 хв читати
Скандал навколо авіакомпанії Ryanair є її ж способом зайти на новий ринок

Скандальна ситуація навколо планів входження на український ринок найбільшої авіакомпанії Європи - лоу-косту Ryanair - є її ж методом такого заходження.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таку думку висловив президент найбільшої авіакомпанії країни - "Міжнародні авіалінії України" (МАУ, Київ) Юрій Мірошников на прес-конференції в Києві в четвер.

"У мене є відчуття, що базується на вивченні досвіду авіакомпанії Ryanair і її роботі в інших аеропортах: це саме її метод заходу на ринок будь-якої країни - скандали, тиск на суспільство, що дозволяє досягти своїх умов і потім - робота. Тобто, у мене не складається думка, що в Україні зараз відбувається щось унікальне в практиці цієї авіакомпанії ", - заявив він.

За словами Ю.Мірошнікова, весь процес виходу зазначеної компанії на український ринок - це ультимативні вимоги, які вона висувають як до господарським суб'єктам України, так і до решти суб'єктам.

"Чи досягнуть вони цілі, про яку йдеться в підписаному з міністром Володимиром Омеляном меморандумі, не знаю. Думаю, немає. Сподіваюся, що компанія задовольниться нормальними умовами українських аеропортів", - резюмував Ю.Мірошников.

Як повідомлялося з посиланням на міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, МАУ, найбільша авіакомпанія країни, подала низку позовів до суду, одним з яких вимагає розірвати угоду між провідною авіакомпанією Європи лоу-костом Ryanair і міжнародним аеропортом "Львів" ім.Даніли Галицького.

У позовах МАУ вимагає скасувати угоду Ryanair з аеропортом Львова; заборонити міністерству надавати сприяння Ryanair в Україні. Крім того, МАУ вимагає від Мінінфраструктури компенсації десятки мільйонів гривень "втрат" через зниження цін і завдання собі ж шкоди через можливе заходження Ryanair в Україні.

Ryanair 10 липня оголосив про скасування запланованого входу в Україні після того, аеропорт "Бориспіль" порушив угоду, досягнуту в березні цього року в Мінінфраструктури з посадовими особами аеропорту і його нинішнім генеральним директором Павлом Рябікина.

П.Рябікін тоді повідомив, що Ryanair висуває до "Борисполя" вимоги щодо польотів до Києва, які не відповідають українському законодавству.

Через два дні, 12 липня, В.Гройсман провів спеціальну нараду з керівництвом Мініфрастурктури, Мін'юсту, аеропорту "Бориспіль", асоціації "Аеропорти України", Офісу залучення і підтримки інвестицій, після якої доручив залучити Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) до оцінки переговорного процесу Ryanair про польоти в Україну і заявив про необхідність відновлення цих переговорів.

Також було ухвалено рішення звернутися до Антимонопольного комітету України (АМКУ) щодо оцінки всього перебігу переговорного процесу на предмет дотримання законодавства та умов конкуренції. Прем'єр доручив відновити переговорний процес, до якого спільно з Мінінфраструктури та аеропортом "Бориспіль" залучити главу Офісу залучення інвестицій Даніеля Білака.

Вже 17 липня П.Рябікін заявив, що рішення Ryanair про призупинення планованої програми польотів в Україну не є фактом її припинення.

Глава Львівського аеропорту Тетяна Романовська повідомляла, що раніше під час переговорів з авіакомпанією Ryanair аеропорт відхилив кілька її вимог, але, тим не менш, зміг укласти угоду, проте нарікала, що компанія, незважаючи на це, зупинила плановану програму польотів не тільки в Київ, а й до Львова.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА