18:54 28.07.2017

АМКУ дозволив кіпрській Dragon Capital Investments Limited придбати в українського БТА Банку бізнес-центри "Прайм" і "Євразія"

2 хв читати
АМКУ дозволив кіпрській Dragon Capital Investments Limited придбати в українського БТА Банку бізнес-центри "Прайм" і "Євразія"

Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав дозвіл компанії Dragon Capital Investments Limited (Кіпр) на придбання у БТА Банку бізнес-центрів "Прайм" і "Євразія" (всі - Київ) через ТОВ "Проперті менеджмент солюшнс ТУ" і ТОВ "Проперті менеджмент солюшнс УАН".

Про це повідомляється на сайті АМКУ.

Будівництво БЦ "Євразія" (раніше - "Айсберг") на вул. Жилянська, 75, в Києві ПАТ "Нерухомість столиці (" НЕСТ ") початок у 2004 році. У лютому 2007 року 14-поверховий БЦ классу "А" загальною площею 33,423 тис. кв. м із дворівневим підземним паркінгом введено в експлуатацію.

Інвестиційно-промислова група (ІПГ) "Євразія-Україна" (Київ), що є дочірньою структурою казахстанської ІПГ "Євразія", придбала БЦ "Євразія" у ПАТ "НЕСТ" у 2008 році, і уклала договір з міжнародною компанією CBRE (США) з управління та експлуатації будівлі БЦ. Водночас ІПГ контролював співвласник казахстанського БТА Банку Мухтар Аблязов.

БЦ "Прайм" (раніше - "Делойт") на вул. Жилянська, 48-50а, був придбаний ІПГ "Євразія-Україна" на етапі будівництва в травні 2007 року. У 2008 році 10-поверховий БЦ класу "А" загальною площею 10,5 тис. кв. м введено в експлуатацію і передано в оренду на 10 років аудиторській компанії ПрАТ "Делойт енд Туш Юск" (київське представництво компанії Deloitte, США). ІПГ "Євразія-Україна" в 2008 році уклала договір з компанією CBRE про управління та експлуатації БЦ.

У 2011 році М.Аблязова разом з іншими екс-керівниками казахстанського БТА Банку - Романом Солодченком і Ільдаром Хажаєвим - оголосили в міжнародний розшук українські, казахстанські та російські слідчі за обвинуваченням у скоєнні низки злочинів, пов'язаних з розкраданням коштів БТА Банку в сумі понад $10 млрд, частина з яких була витрачена на придбання активів в Україні.

У 2011 році БТА Банку (Казахстан) вдалося отримати контроль над БЦ "Євразія".

Наприкінці жовтня 2011 року рішенням Господарського суду Києва за позовом БТА Банку (Україна) було визнано за банком право власності на БЦ "Прайм". Таким чином було завершено суперечки щодо активів, придбаних в Україні на незаконно виведені з Казахстану кошти.

Як повідомлялося, в липні поточного року стало відомо, що БТА Банк (Казахстан) збільшив участь у статутному капіталі БТА Банку (Україна) до 100% з 99,99939%.

БТА Банк заснований у 1992 році.

Згідно з даними Національного банку України, станом на 1 квітня 2017 року банк посідав 35-е місце за розміром активів (2,176 млрд грн) серед 90 банків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА