13:38 29.07.2017

Глава Міграційної служби відмовився показати лист Генпрокуратури, за яким Саакашвілі позбавили громадянства

2 хв читати
Глава Міграційної служби відмовився показати лист Генпрокуратури, за яким Саакашвілі позбавили громадянства

Глава Державної міграційної служби України Максим Соколюк офіційно відмовився надати народному депутату, члену партії "Рух нових сил Михайла Саакашвілі" Юрію Дерев'янку копію листа Генеральної прокуратури України, на підставі якого Михаіла Саакашвілі позбавили українського громадянства.

Як повідомляє в суботу прес-служба "Руху нових сил", на зустрічі з активістами партії М.Соколюк заявив, що М.Саакашвілі поінформували про те, що у нього є недійсні документи. Він також підтвердив, що Міграційна служба вже передала інформацію про позбавлення українського громадянства М.Саакашвілі в прикордонну службу.

На запитання нардепа Ю.Дерев'янка, які саме дані в документах М.Саакашвілі не відповідають дійсності, глава Міграційної служби заявив, що не пам'ятає точно цю інформацію і пообіцяв надати офіційну відповідь.

За інформацією "Руху нових сил", активісти партії висунули вимогу до М.Соколюка показати листа Генеральної прокуратури, на підставі якого М.Саакашвілі позбавили українського громадянства, однак глава Міграційної служби поінформував, що їхній юрист не дозволяє цього робити, оскільки на це потрібен дозвіл Генпрокуратури.

Водночас М.Соколюк повідомив, що станом на вечір середи, 26 липня, Міграційна служба не проводила жодних перевірок стосовно соратника М.Саакашвілі – колишнього заступника генерального прокурора України – прокурора Одеської області Давида Сакварелідзе.

Як повідомлялося, 26 липня 2017 року стало відомо, що президент України П.Порошенко видав указ, яким позбавив громадянства України М.Саакашвілі, повідомила Державна міграційна служба України. В Адміністрації президента України пояснили, що припинення громадянства України М.Саакашвілі пов'язано з поданою ним недостовірною інформацією під час оформлення українського громадянства.

29 липня М.Саакашвілі заявив, що має намір звернутися до адміністративного суду у зв'язку з позбавленням його громадянства України, а згодом – до Європейського суду з прав людини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА