16:45 29.07.2017

На хабарі затримано помічника Трояна, представника "Азова" і цивільного

2 хв читати
На хабарі затримано помічника Трояна, представника "Азова" і цивільного

У рамках спільного розслідування Генеральної прокуратури України та Служби безпеки України було затримано помічника заступника міністра внутрішніх справ України Іваштенка, заступника керівника громадської організації "Громадянський корпус "Азов" і громадянина Ш., повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

Згідно з повідомленням, зазначені особи підозрюються в систематичному вимаганні із загрозою життю і здоров'ю у представника одного з підприємств на понад півтора мільйона гривень.

"Згідно з даними НСРД 785 тис. грн зловмисники розділили між собою та іншими особами. У зв'язку з цим було проведено 13 обшуків, зокрема в оселі заступника МВС В.Трояна. Зазначені кошти знайти не вдалося", - написав Ю.Луценко на своїй сторінці в Фейсбуці.

Усім затриманим оголошено підозру і обрано запобіжні заходи.

Слідчі дії тривають.

Як повідомлялося, про те, що на хабарі затримано помічника заступника міністра внутрішніх справ Вадима Трояна, який діяв у змові з представником громадянського корпусу "Азова", повідомив сайт "Дзеркало тижня. Україна" (ZN.UA) з посиланням на джерела у спільній слідчій групі Служби безпеки України та Генеральної прокуратури України.

За інформацією видання, слідство перевіряє причетність затриманого "азовця" до минулорічного нападу на інкасаторів Ощадбанку в Запоріжжі.

Як повідомило в п'ятницю ввечері інтернет-видання "Українська правда" з посиланням на джерело в правоохоронних органах, одному із затриманих - начальнику відділу комплектування полку "Азов" – повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем та вимаганні. Крім того, такі самі підозри висунуто помічниці заступника глави МВС і ще одному громадянину.

Як відомо, 28 липня Генпрокуратура повідомила про затримання помічника посадової особи МВС на хабарі у 1,5 млн грн.

Пізніше цього дня деякі ЗМІ повідомили, що на хабарі було затримано самого В.Трояна, який через півгодини спростував цю інформацію, назвавши її "фейком".

Однак джерела ZN.UA не виключають, що В.Троян був присутній на зустрічі, на якій передавали гроші.

На сайті МВС України повідомляється, що В.Троян наразі перебуває у відпустці, а нещодавно брав участь у слідчих діях в одному з кримінальних проваджень. "Наразі ніяких підозр йому не вручали", - йдеться в повідомленні міністерства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА