19:49 02.08.2017

"Нафтогаз" звільнив головного інженера "Укртрансгазу", профкоми незадоволені

2 хв читати
"Нафтогаз" звільнив головного інженера "Укртрансгазу", профкоми незадоволені

Віце-президента – головного інженера ПАТ "Укртрансгаз" Ігоря Бурака звільнено з займаної посади, йдеться в повідомленні об'єднаного профспілкового комітету працівників апарату УТГ.

Згідно з повідомленням, рада голів профкомів УТГ оголошує про початок трудового спору в зв'язку зі звільненням І.Бурака і планами НАК "Нафтогаз України" про скорочення штатної чисельності співробітників компанії.

За даними профкому, голова НАК Андрій Коболєв 24 липня на нараді з директорами філій оператора ГТС України заявив про плани провести значні скорочення співробітників УТГ.

Як повідомлялося, активна стадія протистояння між керівництвом "Нафтогазу" і "Укртрансгазу" почалася у вересні 2016 року, коли міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) перебрало на себе функції з управління УТГ щодо зміни правління і наглядової ради компанії, а також затвердження його фінплану та інвестпрограми, тоді як раніше це входило в компетенцію правління "Нафтогазу України".

За словами екс-президента "Укртрансгазу" Ігоря Прокопіва, ініціатива щодо зміни перепідпорядкування оператора ГТС із НАК на МЕРТ належала йому, оскільки у керівництва НАК і УТГ різні бачення майбутнього оператора стосовно бізнесів з управління магістральними газопроводами, ПСГ і сервісними службами, а також на обсяги закупівель обладнання для виробничих потреб.

Пізніше МЕРТ скасував своє рішення про перепідпорядкування УТГ, а Кабінет Міністрів забрав собі управління держхолдингом.

У середині лютого 2017 року правління НАК "Нафтогазу України" за погодженням з наглядовою радою відсторонило президента "Укртрансгаз" І.Прокопіва від обов'язків, а в середині березня - проголосувало за його відставку. За словами голови правління НАК Андрія Коболєва, рішення про звільнення І.Прокопіва пов'язано з виявленими порушеннями при проведенні компанією тендерів.

"Укртрансгаз", 100% якого належить НАК "Нафтогаз України", експлуатує систему магістральних газопроводів і 12 підземних сховищ газу країни загальною ємністю 31 млрд куб. м.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА