16:01 03.08.2017

Данилюк просить ДФС швидко перевірити його, щоб уникнути зриву переговорів із МВФ

3 хв читати
Данилюк просить ДФС швидко перевірити його, щоб уникнути зриву переговорів із МВФ

Міністр фінансів Олександр Данилюк оскаржив рішення суду про його позапланову податкову перевірку за 1998-2016 рр. за ініціативою депутата і прокуратури, вважаючи його незаконним, але водночас звернувся до Державної фіскальної служби (ДФС) із проханням негайно здійснити таку перевірку для зняття всіх питань.

"Зважаючи на резонансність справи, прошу ДФС розпочати перевірку негайно та закінчити її в найкоротші терміни. Це необхідно для того, щоб не допустити дестабілізації напередодні виходу України на зовнішні ринки капіталів, наступної стадії перемовин із МВФ та ключового етапу бюджетного процесу (всі ці процеси координуються міністром фінансів)", - написав він на своїй сторінці у Facebook у четвер.

Як зазначив О.Данилюк, він домагається скасування судового рішення про його перевірку, оскільки в чинному Кримінальному процесуальному кодексі відсутні повноваження прокурорів самостійно або через суди призначати позапланові податкові перевірки, а судів - розглядати такі клопотання.

За його словами, розгляд апеляційної скарги призначено на 7 серпня.

"Водночас, незважаючи на всю безглуздість ситуації та очевидну заангажованість справи, я вважаю за необхідне зняти всі штучно спровоковані підозри та можливі домисли в суспільстві", - пояснив міністр своє прохання до ДФС провести перевірку повноти сплати ним податків.

Глава Мінфіну також звернувся до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) із проханням невідкладно оприлюднити результати перевірки його декларацій і декларацій інших осіб, уповноважених на виконання функцій держави, яка мала бути проведена в 90-денний термін.

Як повідомлялося, Печерський райсуд Києва 18 липня прийняв рішення про призначення ДФС позапланової документальної перевірки О.Данилюка з питань додержання вимог податкового, валютного та іншого законодавства за період із 1998 по 2016 рр. Документ був прийнятий за клопотанням прокурора департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури у зв'язку з депутатським зверненням. Згідно з текстом рішення в реєстрі судових рішень, цей департамент здійснює досудове розслідування в кримінальному провадженні від 4 липня 2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 Кримінального кодексу (умисне ухилення від сплати податків).

Раніше народний депутат із коаліційної фракції партії "Народний фронт" Тетяна Чорновол повідомила про подання депутатського звернення генпрокурору Юрію Луценку з проханням розслідувати наявні, на її думку, суттєві розбіжності між доходами та витратами О.Данилюка у 2010-2014 рр., коли він очолював Координаційний центр з упровадження економічних реформ при Адміністрації президента.

Як стверджує депутат, згідно з наявною податковою інформацією про доходи, глава Мінфіну отримав у ці роки із законних джерел 556,16 тис. грн, проте придбав у власність житловий будинок площею 290 кв. м і, за попереднім договором купівлі-продажу, вартістю 2,054 млн грн, автомобіль БМВ Х5 2008 р. в. і у 2014 році розмістив на рахунках Укрсоцбанку 519,67 тис. грн.

"Міністр фінансів Данилюк фінансується Льовочкіним (екс-глава Адміністрації президента, нині - народний депутат)", - заявила Т.Чорновол на своєму персональному сайті.

У свою чергу глава Мінфіну категорично відкинув звинувачення в несплаті податків, пояснивши розбіжності між його доходами і витратами у 2010-2014 рр. своєю роботою в приватному бізнесі в попередні роки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА