16:40 04.08.2017

Балчун наразі не визначився, чи настав момент його відходу з "Укрзалізниці"

3 хв читати
Балчун наразі не визначився, чи настав момент його відходу з "Укрзалізниці"

Голова правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Балчун заявляє, що поки що не визначився з питанням, чи настав час йому покинути обійману посаду, проте наголошує, що за результатами своєї роботи "може спокійно дивитися в дзеркало".

"Договір ще діє, і будь-яка зі сторін у будь-який момент може його припинити. Я можу спокійно дивитися в дзеркало, результати моєї роботи видно. Згідно з українським законодавством, поки що я продовжую працювати, і це може припинитися тоді, коли буде ухвалено відповідне рішення", - сказав він журналістам після брифінгу в Генпрокуратурі в п'ятницю в Києві.

При цьому керівник ПАТ зазначив, що в роботі будь-якого менеджера настає момент, коли він приймає рішення про відхід.

"Але чи настав він вже, я поки що не можу сказати", - додав В.Балчун.

Раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляв про невідповідність керівництва "Укрзалізниці" потребам України і наголошував, що воно має бути звільнене. За його словами, для вирішення проблем "Укрзалізниці" потрібні кадрові рішення Кабінету Міністрів.

Водночас ще в січні 2017 року прем'єр-міністр Володимир Гройсман підтримав голову "Укрзалізниці" В.Балчуна в конфлікті з В.Омеляном. "Чвари залишайте вдома", - сказав він і закликав до конструктивної роботи у сфері інфраструктури і транспорту.

У квітні прем'єр також заявляв, що рішення про доцільність продовження контракту з головою ПАТ "Укрзалізниця" В.Балчуном ухвалюватимуть за підсумками його звіту про роботу за рік, проте до сьогодні такого не було.

Прес-служба ПАТ із посиланням на директора з правових питань Андрія Омельченка 21 червня повідомила, що контракт із головою правління В.Балчуном формально є продовженим до 9 червня 2019 року. За його словами, відповідно до закону "Про особливості утворення публічного акціонерного товариства залізничного транспорту загального користування", статуту "УЗ", голову правління ПАТ "Укрзалізниця" призначає і звільняє з посади виключно Кабінет Міністрів.

В.Балчуна призначено головою ПАТ згідно з розпорядженням уряду. Відповідно до законодавства, термін повноважень голови правління товариства становить три роки.

Крім того, за словами А.Омельченка, відповідно до КЗпП України, якщо після закінчення терміну трудового договору трудові відносини фактично тривають і жодна зі сторін не вимагає їх припинення, дія цього договору вважається продовженою на невизначений термін. "Зазначене положення також підтверджується судовою практикою. Йдеться про те, що правила ст. 39-1 КЗпП щодо продовження строкового договору на невизначений термін поширюються і на випадки, коли після закінчення терміну контракту трудові відносини фактично тривають і кожна із сторін не вимагає їх припинення", - сказав А.Омельченко.

Тому, як зазначає прес-служба ПАТ, оскільки після закінчення 5 червня 2017 року терміну контракту з головою правління трудові відносини фактично пролонгуються і жодна зі сторін не зажадала їх припинення, дія контракту з В.Балчуном формально вважається продовженою до 5 червня 2019 року.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА