11:55 05.08.2017

Прокуратура АРК відкрила справу через візит групи Scooter до Криму

2 хв читати
Прокуратура АРК відкрила справу через візит групи Scooter до Криму

Прокуратура Автономної Республіки Крим порушила кримінальну справу за фактом в'їзду німецької групи Scooter в тимчасово окупований Крим з порушеннями українського законодавства, повідомляє інтернет-видання "Крим. Реалії" з посиланням на прес-секретаря прокуратури АРК Тетяну Тихончик.

"За зверненням народного депутата Верховної Ради України Дмитра Білоцерківця про порушення вимог українського законодавства колективом німецької групи Scooter прокуратура Автономної Республіки Крим внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 332-1 КК України за фактом порушення іноземцями порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України і виїзду з неї (до 8 років позбавлення волі)", - розповіла прес-секретар.

За її словами, прокуратура спрямує запити в компетентні органи Німеччини про надання міжнародної правової допомоги, щоб здійснити допит учасників групи.

Раніше посол України в Німеччині Андрій Мельник зустрічався в Гамбурзі з менеджером групи Scooter, щоб відмовити музикантів від виступу в анексованому Криму. Однак музиканти прибули до Криму для виступу на фестивалі ZBFest у Балаклаві 4-5 серпня.

Після прибуття групи Scooter у Крим посол в інтерв'ю німецьким виданням заявив, що закликав організаторів кастинг-шоу "Німеччина шукає суперзірку" (Deutschland sucht den Superstar) виключити з журі фронтмена Scooter Ейч Пі Бакстера (HPBaxxter), "який злісно порушує закони іншої держави ".

А.Мельник також назвав візит групи до Криму "не тільки скандалом, а й злочином з серйозними правовими наслідками".

Група Scooter - німецький музичний колектив, створений в 1993 році, що виконує електронну танцювальну музику.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА